Helgen går så fort

Nu är snart de sista helg timmarna förbrukade och det väntar en ny arbets vecka.

Helgen har jag som sagt förbrukat i skolan med kvadratrötter, kvoten ur m.m. Det har blivit Många timmars stilla sittande med matte ojoj. I lördags blev det lite 30 års firande för en god vän till Fredrik så jag kan medela att jag e skit trött och har huvudet helt fullt.

Denna vecka ska jag "bara" arbeta  i 3 dagar för på torsdag har alla barnen studiedag och på fredag åker vi till Barcelona.

Men det blir ingen vila för fram tills vi åker måste jag bli klar med en uppsatts och nästa uppsatts skall vara klar i nästa vecka,så det blir att jag får ta med mig lite jobb dit. Jag har även "bara" tre veckor på mig att färdig ställa två ämnes pärmar, Geometrin och konst pärmen. Jag fattar inte hur jag ska hinna.

Ne dax att fortsätta plugga och försöka vara lite social med gubben sin för skol helgerna ses vi inte så mycket.

Ha det

Äntligen Fredag

Eller va spelar det för roll att det är Fredag?! eftersom jag går i skolan denna helgen känns det som man har/kommer att ha en arbets vecka på 7 dagar för att sedan fortsätta att arbeta yttligare en hel vecka, Ne föresten så åker jag och Fredrik till Barcelona på fredag nästa vecka.

Ha en skön kväll

Smink tävling

Jag har börjat använda Forevers smink och tycker det är så otroligt bra, det innehåller inga onödiga tillsattser. För att du som läser också ska få chans att prova lottar jag ut en ögonskugga. Värde ca 150kr.För att tävla måste du kopiera inlägget till din blogg,skriva ett inlägg här om varför just du ska vinna ögonskuggan.

Tävlingen avslutas 7/3

Lycka till!
Äntligen bilder

Det var ganska längesedan jag la ut bilder. Jag lovar att det ska komma titt som tätt framöver.

men nu kommer det ett par busiga bilder.Denna gången är det Felix som är "offret"

Tisdag

Dagarna bara rusar iväg.
Igår kom jag hem med en sådan där fruktansvärd huvudvärk igen, så det var bara att knapra piller och gå och lägga mig.
kanske har jag fått den huvudvärken som alma har haft, eller rättare sagt beskrivit att hon haft.

Jag vaknade idag med molnande huvudvärk igen, hoppas det inte blir värre för idag är jag ledig från jobbet för att göra en observation på en annan skola vilket ingår i min utbildning.

Det har vart ganska mycket planerande runt jobbet och möten m.m. Skall idag återigen sitta i möte mellan 17:30-20:30, det blirtyvärr möte onsdag och torsdag också

Nu blir det frukost och påklädning och försöka få med sig 3 kids till skola och dagis.

ha det bra

Söndags ångest

Någon mer än jag som tycker att helgerna går alldeles för fort?
Jobba som en gu hela veckan o så flyger helgenbara förbi utan man känt att man gjort något.

Helgen har bjudit på lite plugg, skridsko åkning på sjön här hemma.
Idag var jag och Alma i ishallen och tittade på Elitserie tävlingar och töntig som jag är fick jag gås hud och var nära att börja grina, typ det jag själv höll på med för ca 16 årsedan. Hittade en liten pokal hemma i röran som är från 1994.

Ne det är dax att gå och lägga sig, imorgon är det jobb igen.

En lugn dag

Eftersom det är sportlov har vi fått lite bortfall i barngruppen på jobbet.
Det var meningen att vi idag skulle vara 8 barn och 3 personal så vi planerade in en trevlig utflyckt efter lunch, men sedan blev det mer och mer barn som tog ledigt och nu imorse så stod vi med två barn som vi inte riktigt visste om de skkulle komma eftersom de vart sjuka hela veckan.

Så jag behöver inte åka in till jobbet idag, för min del blir det att jobba hemifrån med pappers göra och för hoppningsvis lite plugg också. Barnen får en extra kort dag på dagis. 9-12.

på lördag skall Fredriks jobb spela fotbollstunering och jag har skffat barnvakt i 2-3 timmar för att kunna plugga.
sedan skall jag och Alma försöka åka ner för att titta på konståknings tävlingarna.

Jävulsk

Vilken huvudvärk jag har just nu, tror att huvudet skall sprängas i tusen bitar. Alma och jag kom hem för ca 20 minuter sedan efter att ha testa på markträningen, Alma vart nöjd och nu väldigt trött och ligger redan i säng och nästan sover.

Själv måste jag fortsätta att plugga trots den gigantiska huvudvärken, har ett par inlämningar den närmsta veckorna. Ett måste att bli klar i tid.

Ha det

konståkning

Idag var vi på skridskoskolan igen, tisdagens träning flyttades till idag.

Alma tycker det är riktigt roligt och bara på de lätträknade gångerna har det kommit massor av framsteg. Tror att hon totalt stott på ett par skridskor 14 gånger denna vintern och 4 gånger förra.

Idag hade hon en annan tränare, en av de tränare som tränar de "duktiga" singel och temåkarna i klubben.
Efter träningen pratade jag med henne lite om att Alma gärna vill åka. Jag fick ett lite roligt svar:-)
- hur mycket vill ni satsa? Hon kan börja åka i en grupp som heter 3b från och med nu och de har istider 4 gånger i veckan a 1,5h timme och markträning 2 dar i veckan a 1 timme. Vissa veckor när Suprise är borta blir det träning varje dag.

Är detta riktigt för en 7-8 åring?? går man in på olika konståknings sidor kan man läsa att i åldern 8-10 år krävs en istid mellan 5-12 timmar iveckan.Eliten åker mellan 25-35 timmar i veckan.


Alma skall börja i gruppen 3b- men skall bara vara med på ett par istider och kanske inte vara med på markträningen tills hon blir lite äldre.

Själv tycker jag att det är mycket roligt att vara i ishallen, mins så när jag själv var runt 12-15 när jag åkte:-)

Viktoria Helgesson
Bilden lånad från google.

sjukdagar

Felix  har haft några sjukdagar här hemma. Men nu är han åter ställd igen.

Igår kväll vart jag och Fredrik på Ikea och köpte ett helt nytt rum åt Alma. Så hela natten och hela dagen har vi byggt och byggt och byggt. och det börjar ta form. ska lägga upp bilder så fort vi flyttat om lite, vi har fortfarande en liten del kontor kvar i rummet.

sportlovs veckan bjuder inte på något speciellt.Jag måste tyvärr jobba som vanligt, har dock lagt om mitt schema så jag börjar mycket senare varje dag. På onsdag skall Fredrik vara ledig och kanske hittar han på något skojsigt. På Fredag skall Alma med mig till jobbet.

Godmorgon

Godmorgon alla. Vi är som vanligt uppe före tuppen och snart är det dax att dra sig för att lämna kidsen på skolan och dagis, och själv åka till jobbet.

På vårt jobb går det en massa konstiga saker just nu, feber, streptokocker, och en liten sväng av kassa magar.
peppa peppa ta i trä för att inte bli sjuka just nu alltså.

Ha en underbar dag allesamman

piss väder

Regnet pissar ner och det blåser så att man tror att takpannorna ska flyga av.

Japp det är det härliga väder vi har just nu.

Helgen har flygit förbi med en helvetes massa skolarbete, bara bita i det sura äpplet och fortsätta läsa

Läkarbesöket

Var somsagt uppe hos läkaren för att kolla Almas huvudvärk.

Läkaaren gjorde olika test, tog prover och pratade med mig och Alma.
Han sa exakt det jag istort sätt redan viste.

Det beror på skolan eftersom inga saker tyder på något annat.


Jag har idag också varit i kontakt med verksamhets chefen för kommunens grundskolor, och de visste inget om läget altså har rektorn inte allarmerat om att de behöver extra stöd och hjälp.

De ska nu undersöka saken.

Ja ja nu skall vi ha lite fredags mys hela familjen och sedan blir det en jobbig skolhelg för min del.

romb, triangel spetsvinklig m.m.

 
Det är sådana här saker jag håller på med till geometri pärmen i skolan just nu.

Pluggtid

Har äntligen kommit hem efter att ha lämnat av kidsen på skola och dagis, jag har faktiskt lite ont i magen av att behöva lämna Alma i skolan. Har träffat lite oroliga föräldrar och stått och pratat med dem en stund.

Så nu blir det full rulle på plugg sidan i hela 3 timmar innan det blir dax att hämta upp Alma för att åka till läkaren för att "utreda" hennes huvudvärk......!

Ha det

Pantad

Fan vad trött man blir på pantade människor som bara skyller på annat.

Om jag mår så här av vad som händer i Almas skola och klass hur mår då inte Alma?!

Idag efter jag gått från skolan så hade tydligen, någon satt igång brandlarmet. Almas klass var på väg in från lunchrasten och de såg vem det var........men han gjorde så klart inget......

Va fan är skolan på väg???
Skall man vända sig till media???
skall man byta skola????
skall man själv behöva vara där hela tiden???? ( förlora arbets inkomst )
Skall man själv ringa in skolpsykologen???


Fan vad förbanad jag är på allt just nu, och mitt i detta kaos med skolan skall det bli rörigt på jobbet och min pluggande blir strulit som fan.BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

skolan

Skall ett barn behöva må dålig när de går till skolan?

Problem

Problem upp över öronen just nu. Först har stackars Alma jätte problem i sin klass. Inte för att det går dåligt med skolarbetet utan med två pojkar i klassen som inte är som de ska.
På mindre än 6 månader så har den odinarie läraren tagit tjänstledigt så de fått en inhoppare, de här två pojkarna har också gjort att 4 barn varav alma inte vill gå till skolan och har typ migrän huvudvärk var och varannan dag.

Det är ett par händelser till som har hänt men som jag inte väljer att ta upp här men
Jag är så förbanad på skolan och rektorn som inte tar tag i det här, så jag har akut tagit ledigt i morgon och på fredag.
Jag kommer vara med i klassen i morgon som pedagog och jag kommer efter det att ha möte med rektorn.

Va fan ska det behöva gå till på detta sätt i en 1:a klass??

Fan vad dåligt sammvete man har när jag måste jobba hela tiden för jag precis bytt jobb och få höra att detta händer i ens barns klass, och att man tyckt Alma larvar sig när hon inte vil gå till skolan.

Så man kan minst sagt säga att jag har problem på hemma fronten - samma sak på jobbet där vi fått in ett barn som hela tiden biter/river m.m här får vi punkt markera men eftersom vi bara är två har det varit svårt. men idag fick vi klartecken att vi skall få ta in en på timmar för att klara av denna sits.

ne dax att tänka på något annat

RSS 2.0