6 dagar

Veckan som kommer betyder höstlov för många men vi kör en liten annan ordning så vi drar om 6 dagar på en efterlängtad semester till Gran Canaria.

Först bjuder veckan på en studiedag med nya jobbet i morgon och på tisdag blir det plugg och möte onsdag mer plugg och jobb sedan blir det att packa m.m.

Ne dax att leta efter en adress på hitta/gulasidorna......

Natti

Födelsedag/ridolycka

I lördags fyllde Alma 7 år detta skulle firas genom att få rida Islandshäst.
Eftersom Alma älskar att rida och har tidigare vart med på 3st tur ridningar på Islands häst och tjatat mycket länge på att få vara med på en långridning blev detta hennes present.
En 3,5 timmes ridtur å vad lycklig hon blev när hon öppnade kuvertet.

Eftersom det var regn i luften så klädde vi oss bra (trodde vi ja)allt började bra Alma fick sin älsklings häst, vi satte upp och började rida, regnet kom och vägrade ge med sig, vi blev bara blötare och blötare och de 3,5 timmarna var väldigt långa. Vattnet hade lixom träng sig ända in på kroppen. 
 
Det var inte långt kvar hem när olyckan skedde, Vi gick ganska brant nedför när Almas häst började halka i leran och nästan nedanför backen hade ett trädblåst ner Alam försökte styra sin häst att inte gå den vägen men där var självklart inte så lerigt att den valde att gå där ändå, så alma lixom fastnade i trädet och slog av hästen och blev hängande i stigbygeln ett par meter innan hon dunsade i backen.

Skit va rädd jag blev, hon blev nog oxå rädd, men som ett mirakel har hon klarat sig utan en ända skråma, hom måste värkligen ha haft ängla vakt. Det ända hon klaga på att hon var pisse blöt och att hon frös över allt. Hon satt upp på hästen så vi kunde rida hem igen.


Vi älskar dig hjärtat.

Jaha

Då var man här inne igen då.

Idag har det vart en sån där dag som jag flängt fram och tillbax, lämnade kidsen åkte in till göteborg för att hämta upp min nya arbetskollega åkte på studiebesök på en förskola i Alingsås, tillbax till göteborg för att släppa av min kollega, till Landvetter för att i ca en timma få lite lyx så som en ansiktsbehandling sedan ner till jobbet jobba 4 timmar för att sedan åka hem o käka midda.

Så nu sitter jag har bloggar, pluggar= skriver på uppsats nr2. Ja ni hör ju hur jag har det.

I veckan ska jag klämma in en Lunch/fika med några goda vänner.

I helgen blir det massor av kalas igen då Alma fyller 7år.

Ne dax att fortsätta så jag kommer i säng på denna sida av dygnet.

Ha det gött

Godmorgon

Godmorgon på er. Har precis lämnat kidsen på skolan respektive "dagis". Idag väntas igentligen jobb i eftermiddag/kväll men jag känner mig inte bra så jag funderar på att vara hemma idag, har mått illa precis hela natten och det har flimrat för ögonen. Kanske beror detta på att jag sutit framför datorn hela dagen i skolan igår och även när jag kom hem plugg,plugg plugg.

Ska nu om en liten stund lägga mig och läsa massa böcker för att få info så jag kan börja med uppsatts nr2.

I övrigt så ska Alma till tandläkaren i eftermiddag och det är också föräldramöte på dagis= Fredriks göromål idag.

Ne dax att ta tag i den tråkiga tvätten innan jag måste läsa.

Ha det gött.

Nästan tolv

Skit klockan är snart tolv.
Jag har spenderat en hel helg i skolan både roligt och lärorikt. Idag har vi tex bara arbetat med datorn mhm ni kan ju säkert gissa hur det gick för mig, inte så bra faktiskt.

Jag säger bara det hjälp va mycket det är att göra trots att vi knapt har börjat ännu. Många skrattar åt en när man säger att man läser privat på 1,5 år. -det e la inte jobbit tänk då om du skulle läsa på universitetet bla bla bla.

För er som inte vet går jag och läser till Montessorilärare och har valt att göra dubbel utbildning vilket betyder att jag inte bara läser(barnen) 6-9år utan oxå 9-12år mer jobb för mig=JA.

De e faktiskt skit jobbit, jag har förra veckan lämnat in första uppsatsen alltså v 40
kommande inlämningar
v41  analys nr 1
v42 analys nr 2
v43 analys nr 3
V 44 analys nr 4
v 45 uppsats nr 2
V47 inlämning av ämnes pärm praktiska livet. MASSOR AV ARBETE.

Det blir att sita både dag och natt, och som sagt detta är bara början, det blir mycket tyngre när du kommer till Svenska och Mattte blocken.

Ne natti natt på er
Måste försöka att sova lite grann.


Skol helg

Jaha då var det dax för skol helg igen.
Jag går bara i skolan var tredje helg, så denna helgen blir det hur man anväder dator i skolan.

Det är helt ok att gå iskolan på helgen eftersom man kan jobba på vardagarna, och slipper dyra studielån, Nackdelen är att man skall göra dubbelt så mycket arbete hemma - både uppsattser, analyser, ämnes pärmar, special arbeten, observationer m.m. Idag har jag gjort 1 av 12 observationer.

ne dax att hoppa ner i säng eftersom det blir en tuff dag imon.


Natti natt

Godkänd

Jag började ju en utbildnimng i november, jag ska läsa upp min Montessoripedagogik. Jag är nu utbildad upp till 6år och skall nu läsa upp till 12år.

I förra veckan var första inlämningen av en uppsats- jag har haft sådan ångest över denna uppsats eftersom jag satt och skrev allt på den bärbara datorn(uppsatsen ska mailas in) och helt plötsligt så e Felix där och pillar i ett obevakat ögonblick och allt blir skrivskyddat, du kan inte ens gå in och kopiera och föra över till nytt dokument. Så det blev bara att hasta ihop och maila in i sista sekund. Som sagt ångest i flera dagar över denna uppsats. Idag när jag slog på datorn och kollade mailen i vanlig ordning var däe ett svar från läraren.Ångest igen över att den behöver göras om. MEN JAG BLEV GODKÄND:-)..........

På tal om något helt annat nu när jag pluggar så har jag märkt att jag blir så himlans trött i ögon och får skit ont i huvudet. så igår vart jag hos optikern. Sist jag var där så upptäcktes en grå starr i höger ögat som opererades sommaren 2007, efter operationen gick bra och jag fick bättre långsyn en jag haft innan. Men nu ser jag bara 55-60% på lång håll närsyn har jag inte haft på det ögat.

Nu skall jag iallafall få progresiva glas ögon som jag alltid ska ha på mig, då kan jag få 90-95% långsyn och lite när syn. För bara så lite som 4600kr. Fan va allt nödbändigt skall kosta så mycke.
24 dagar kvar........

En sak mindre

Gu va skönt idag har jag haft avslutning på hundkursen, nu återstår bara några pappers arbeten och sedan är den saken ur världen.

Så nu återstår "bara"

Hundsimmet - där slutar sista November men eftersom jag puttar över kunder på nya tjejen kanske jag kan sluta redan sista Oktober.

Gammla barnomsorgs jobbet - slutar sista oktober ( jobbar endast tis/fre eftermiddag nu) kan sluta där nu om jag inte har tid

Time butiken - jobbar här mån/onsdag kväll - slutar 20 November.


Nya jobbet börjar jag 15 November.

Det är visserligen lite möten m.m. som jag är med på redan nu.
Imorgon tex skall jag åka till Ikea med de nya jobbet, vi skall titta på allt som kan tänkas behövas till den nya avdelningen. Detta så att vi sedan kan göra ett budjet förslag till vår styrelse.

Ska jag äns orka

Ska jag äns orka blogga?
Den senaste tiden har jag jobbat sjukt mycket, jag har typ 4 olika jobb, bara för att jag aldrig kan säga nej. Vissa dagar har jag till och med jobbat 14 timmar i sträck.Jag har även börjat att plugga var tredje helg.

Nu känner jag att det är på tok för mycket, jag har "TYP GÅTT IN I VÄGGEN"  den är ialla fall väldigt nära. Det känns som jag inte orkar något.

Idag ringde en kompis till mig och frågade om det hade hänt något?! Ne det har inte hänt något med mig tänkte jag men insåg senare att jag inte hört av mig sedan När var det Juni/Juli?

Jag har nu bestämt mig att jag ska trappa ner, jag har sagt upp två stycken jobb och är på gång att säga upp de andra två för att börja en ny tjänst i November. Så nu i oktober ska jag "bara" jobba ett par timmar på eftermiddagarna. Så nästan hela Oktober blir lugn och skön.

Innan jag börjar min nya tjänst i November skall familjen dra en vecka till Gran Canaria, det ska bli NICE.

Ha det gött alla

RSS 2.0