Grattis Alma 6år

Idag 23:33 för 6 år sedan kom du. Mamma och Pappa älskar dig.

Hoppas du haft en bra dag med ett hejdundrande pyjamasparty. Imorgon blir det vuxenkalas, ridskola och en tidig kväll för att hinna med planet på söndag.

Inte bara kosmetiska ......

Mitt lilla "blåmärke".......
Idag har jag varit hoss läkaren och kollat upp mitt lilla spruckna åderbråck. Och jag kommer att få flyga med ett par restriktioner, stödstrumpor, 2 liter vatten, + uppe och gå varje 20 minuter. Hade vi åkt längre än till Teneriffa hade jag inte fått åka. Jag e så glad att jag får åka. Yippie.

Men det handlar inte bara om kosmetiska själ.

Visst jag mår pyton jag vill inte ha en massa åderbråck, blå märken på benen, den e fruktansvärt pinsamt att ha det så när man "bara" är 28 år gammal, hade jag varit 68 el 78 så hade det vart naturligt men det e det bara inte nu. Men läkaren förståd va jag pratade om och hon förstod hur jag känner m.m.

Hon förklarade också att med spruckna åderbråck ökar risken för bensår, blodpropp m.m när man blir gammal, jag kommer få tid till ultraljuds undersökning+ tid hos en kärlkirurg, vilket känns jätte skönt.
Så kanske kanske hjälper de mig med mina fula kassa ben så jag kan känna mig bättre till mods också.

En risk bedömning

I morgon ska jag först till rehab med min kassa hand. Sedan ska jag till vårdcentralen för att göra en risk bedömning.

Som ni alla vet ska jag åka till Tenneriffa på söndag, va tror ni inte händer nu då jo under mina graviditeter har jag fått en del åderbråck. NU och jag menar hela 9 dagar innan vi ska flyga passar ett av dessa jävla bråck på att spricka.


Så här snygt har de blivit. Jag mår värkligen piss av detta, nu måste jag alltså gå till läkaren för en risk bedömning om jag får flyga eller inte.

Jag vill åka så klart. Men jag vill ju inte att det spricker mer, jag vill inte se ut som en 70 årig tant på benen. bläbläblä.....

När man är 7 månader

När man är 7 månader har man lärt sig en massa saker.

Jag har lärt mig att sova bra på natten vaknar endast en gång och käkar lite välling, för det har jag också lärt mig. Jag kan till och med använda en napp nu.


Jag har också lärt mig att baka, ne skämt och sido när jag bakade med Alma och Lucas fick Felix va me o kolla läget.

Nästa fredag fyller Alma 6 år och ska ha pyjamas party. Lördag blir det vuxen kalas och söndagen blir det den efterlängtade Tenneriffa resan.

Fetta till dig pojk

Igår var vi på bvc, och mycket riktigt har Felix "bara" gått upp 230 gram. Men han har ju vart sjuk och när vi vägde han inne på sjukhuset hade han  till och med gått ner så det e helt ok vikt upp gång tycker jag(325). Nu ska vi börja ge mer fett i maten. Han har växt hela 2 cm på längden. Han kommer nog bli lång och smal.

Igår var det också dax för mig att ställa mig på vågen ett ganska ok resultat ner 0,5 kg. Väger nu 77kg, mätte också midjan som var 103cm förrut och igår 101cm. Nu är det slut spurten kvar. Exakt 17 dagar kvar tills vi åker.


Idag blir Felix 7 månader  - Grattis till dig lillen.

09:47 (exakt nu) för 7 månadersedan kom du till världen, mammas älskling.

Mycket stolta och glada stora syskon när äntligen Felix kom efter 9 månaders väntan.

Bvc igen

Idag är det åter igen dax för ett bvc besök.
Felix går som sagt inte upp  så mycket i vikt och knapast har han gjort det nu heller när han blivit sjuk igen.

jaja vi får se jag ska vara där 11:30.

Vilken helg

Vilken underbar helg jag har haft.

I Fredags var jag ute på after work med två av mina arbetskompisar(dom jag arbetar med när jag inte är mammaledig) Vi var på lite olika ställen men hamnade till slut på casiont. Vi satsade en 20 var och van ca 150kr var tillslut, mycket inponerad av att jag "bara" gjorde av med 300kr på en hel kväll. Jag hade mycket trevligt och hoppas att det snart blir en till kväll. Det e skönt att få komma utoch träffa lite vänner.

Lördagen skulle erbjuda ett besök till Ullared med ett par kompisar men när Fredrik skulle jobba var jag tvungen att dra mig ur. Hoppas det kommer fler gånger.
Istället fick jag ta Alma till simskolan och även jag och Lucas fick passa på att bada lite, väldigt mysigt.
På eftermiddagen var Jag med Alma på ridskolan och Även Lucas ville hänga med och titta på hästarna, en hel dag med de stora barnen vilket var mycket upp skattat.

På kvällen gick Lucas över till farmor och farfar för att han hade frågat om han fick lov att sova över där.

Och va har vi då haft för oss idag? Jo eftersom  Lucas sov hos farmor/farfar har han idag har fått en riktig bort skämmar dag hos Farmor och Farfar där han har fått göra sådant han tycker e skit kul, snickra såga m.m. Felix och Fredrik har väl bara latat sig.
Men jag och Alma har tillsammans med en kompis och hennes mamma varit och ridit på Islands hästar.

Vi har haft otroligt tur med vädret, fram till bara någon timma innan vi skulle åka stog regnet som spön i backen,. Ja ja bara att ta på sig bra kläder men det kom två små regn skurar under tiden vi red och dom kändes knappt eftersom vi just då var inne i skogen.

Men ojojoj det känns i kroppen. Vi har ju tots allt sutit i sadeln i 2,5 timma. Jätte skoj har vi haft mycket galopp och tölt. Alma var riktigt duktig faktiskt, detta är ju hennes 3 gång hon galopperar och hon har la som mest galopperat ca 10 steg innan, och nu var det långa sträckor i full galopp. Detta är klart en sak som hon och jag ska göra om.


Denna bild ärtagen 1/7 2008 på Almas ena ridskola.

RSS 2.0