Onsdag morgon

God morgon alla läsare.
Morgonen har börjat si så där, Felix är gööra förskyld så han har vaknat typ en gång i kvarten sedan Fredrik gick upp klockan 4. Vid 7 vaknade hela gänget.

Idag värkar Lucas må prima igen efter 3 dagar med över 39 graders feber, självklart vill han åka till simskolan idag- simskolan är faktiskt stängd pga all snö vilket är ett + eftersom jag igentligen inte vill att han ska simma idag.

Eftersom Alma oxå har stannat hemma från skolan då jag inte har vellat dra ut Lucas med över 39graders feber i -17grader för att köra henne till förskoleklassen, så börjar hon bli riktigt rastlös och går  lixom o små retar sin lillebror som inte riktigt har fått tillbax sitt goa humör vilket gör att han blir väldigt lätt arg och ledsen. Ja ni hör ju hur det låter.

Ikväll är det hundjobb på schemat. Imorgon kväll skall vi ha möte på mitt andra jobb innom barnomsorgen.
På Fredag ska jag ut med ett par tejer. Lördag skall jag på utställning med vovven (om de nu kör med tanke på all snö) och söndag är det hundjobb igen.

Massor att göra som sagt. Men nästa helg ska bli syper skön då har jag bokat en natt nere i varberg för bara mig och Fredrik.

Jag säger att jag inte har tid med allt jag vill göra och att jag och Fredrik "BARA" är föräldrar men då tänkte jag på familjen annorlunda och den familjen som bor i Älvdalen. De har fått 10 barn på 13år sa de i måndags.
Jag fattar inte hur de får allt o funka. (kanske kan man få ett studiebesök...)

Tycker jag inte har många lediga minuter till annat än disk,tvätt, köra till o från skola dagis m.m.,aktiviteter, läkarbesök, kalas ................ listan blir hur lång som helst, Och ändå har jag knöttt in mitt hundjobb för att det e så vansinigt skoj, och 6 April skall jag som sagt börja jobba 50% på mitt gamla jobb inom barnomsorgen. Tur att jag fått så bra tider att jag är ledig två dar i veckan + sena dagar så Fredrik kan hämta dom tidigt från skolan.

Blir man tokig så säg,men  ja jag e en sån person som vill göra ALLT och gärna lite till.

Ne dax att hitta på lite skojligheter för mina barn

Klätter apa

Denna dag började med att Grinden som vi har här nere för trappan brakade ner och det gjorde helt enkelt för jäkla ont i handen för att hålla i den och försöka få den på plats igen. Så den har helt enkelt fått stå och vänta i tvättstugan på att Fredrik skulle komma hem och sätta upp den igen.

Detta tillfälle har Felix tagit vara på han har vart som en klätter apa hela dagen och jag har inte kunnat sitta många minuter inan man fick springa efter honom.

Han tyckte det var skit roligt att klättra i trappan med Alma, han skrattde så mycket att nappen hamnade på sniskan.

Självklart har jag även ett kort på Alma när hon kurat ihop sig i Felix spjälsäng.

Feber, snor och en sovande i spjälsängen

Lucas har fortfarande högfeber idag. Idag köpte farmor med sig febernedsättande i flytande form och i smälttande tablett men allt får han kräk varning på.

Felix börjar bli så snorig att han får svårt att äta sin välling.

Alma är den som är frisk och helt gallet nog knött ner sig i Felix spjälsäng och ligger nu där och sover.

Ja ja jag har en lite smått galen familj.

Läste just på Marias blogg att Elliot är Magsjuk. Vill önska KRYA PÅ DIG.
Det är inget kul med sjuka barn, hade man kunnat ta deras sjuka hade jag gjort det flera gånger om.

Det finns inget jobbigare än att se Lucas de här dagarna så varm/frysen och lite hjälplös och inte kan göra så mycket för att han ska må bättre. Man har fått tvinga i honom alvedon så han ska må lite bättre.

Idag har jag och Alma vart och handlat och lite läskigt var det när det läckte in vatten från taket på affären.
Man har ju läst om så många tak som rasat in av all snö.

På tal om snön så var ju jag och Alma ute i snön igår och lekte vi mätte även hur djup den var, vi mätte på en plats som var "orörd" ingen som skottat upp extra snö och ingen plats ditt det blåst massa extra snö.


Vi fick det till 69 - 70 cm.
Jag tycker på sätt och vis om snön men det kan väl vara bra med snö nu. Det hade räkt med 20cm.
Nu är inte äns vägarna plogade ordentlig och det var skit svårt att köra till affären idag. Det är det som är nackdelan att bo i utkanten av stan=LANDET...........

Sjukling

Allt började vid frukosten imorse. Lucas var trött och seg och vägrade äta. Vi gick och la oss och mös i soffan och då kände jag att han vart varm. Jag tog febern 38,2 oj oj, Han har legat hela dagen knapt ätit och febern har bara  stigit och stigit hela dagen. När jag  tog och  den var uppe i 39,8, tyckte jag det var dax för att bråka i han alvedon så han kunde få sova lite. Typiskt nog hadde jag bara storpillrer hemma den andra aldeles för gammal.

Nu har han fått febernedsättande och äntligen börjar febern gå ner senaste var på 38,7 och äntligen har han somnat till.

Det blir inget dagis för hans del imorgon, hoppas bara de andra två håller sig friska.

Jag kan faktiskt inte komma ihåg när Alma eller Lucas var febersjuka senast. Innan Felix kom iallafall, innan jag var gravid med honom? kanske 1,5 årsedan. Vi har "bara" fått de här jävla magsjukorna.

KRYA PÅ DIG LUCAS

Övning

Man brukar säga att övning ger färdighet. Men att man ska halvt om halvt slå ihjälsig inan man är duktig nog.
Det är nog så Felix övning ser ut just nu.

Han övar sig nämligen just nu på att gå och ibland funkar det hygligt bra med bara lite av mammas lillfingers nagel i handen.

Måste bara visa vad jag fick av Alma på allahjärtans dag.

Hon har gjort detta på skolan. Mamma älskar dig.

50cm snööööööö

Vi har fått ca 50cm snö till i natt ocg fram tills nu. Det är så mycket snö att vi fått ragga upp en traktor som skottat vår gårdsplan, han skottade   vid ca 7:45 tiden och nu när klockan är 11 är Fredrik ute och skottar den igen.

Det är alldeles för mycket snö för att jag ska ta mig till jobbet.

JAG VILL INTE HA DENNA SNÖÖ.

Idag blir det då en lugn hemma kväll.

En trött kväll efter jobb

Snacka om att jag är trött eller snarare sagt seg efter kvällen hundsims jobb.
Idag har jag haft 2  nya kunder en Golden och en schäfer.

Det är mycket roligt när nya kunder kommer och det behövs inte för att det går jätte dåligt men det finns alltid plats för några kunder till varje månad. Så har du en hund som behöver gå ner i vikt, en hund som behöver bygga muskler, en hund som behöver mer motion, rehab m.m. Så är ni välkomna att höra av er till mig.
hemsidan hittar ni HÄR.

Det är ett ganska tungt men otroligt roligt jobb. Jag värkligen älskar det.

Lätt frustrerad

Blir man lätt frustrerad på ett barn som vägrar äta.

Felix är som vanligt inte ett dugg intreserad av mat, det ända jag kan ge honom är välling,gröt och lasangne.
Vilket alla 3 innehåller mjölk. Han ska  nu gå på en mjölk utredning eftersom han inte går upp i vikt och skiter typ 5gr om dagen så det rinner över.
Jag har bytt mot en mjölkfri gröt som han tycker e ok men vällingen bara ger han tillbax. Han hatar den mjölkfria vällingen.

Vad ska man ge ett barn som inte vill äta något annat ???????????????????????????????????????????

Han har nu oxå kommit in i en totalt grinig  period man kan inte gö något annat utan att han skriker o grinar m.m.
BLÄÄÄÄ tråkigt, kan inte diska, städa,tvätta(då får man på köpet en grinig gubbe när han kommer hem) eller ta en fika med kompisar eller bara sitta framför datorn när han är vaken.

Ne just nu är det ingen happy linda som skriver jag behöver nog lite egen tid igen, där man får ro om sig själv, göra något roligt. Några förslag på vad man kan göra som inte kostar skjortan???

Ne ha en fortsatt skön dag allesamman.

Fredag

Konstigt nu är det fredag igen. Tycker veckan går himlans fort.

I kväll skall vi passa på o ha lite fredags mys. Imorgon blir det hund jobb igen hela 7 vovar har jag bokat in brukar "bara" ta 5 men det e kul och man vill inte säga nej till en kund då kanske de inte kommer tillbax.

Vad ska ni hitta på i helgen?

Ne dax att ta på sig alla kläder och åka ner tillskolan och hämta de stora kidsen.

slrefhgrdiuhw

Måste man ha en rubrik på ett inlägg utan mening?????

Det har börjat droppa in lite mer folk på min blogg, vilket e jätte kul. Men jag skriver väl inte mer intressanta saker nu än vad gjorde förrut?! Det e väl samma tråkiga skit. Men men de som vill läsa är väldigt välkomna hit.
Kan ni inte passa på att sälnga iväg en liten komentar på vad ni vill läsa om här! Snälla?
Så kanske jag inte behöver ha blogg tårka jämt.


Idag har Erica och Milton vart här på besök och marrodörren Felix var självklart på hugget och skrämde Milton.
Nu sover han och det tog inte många sekunder att somna när det åkte för ca 1,5 timme sedan.


I kväll skall jag få tummen ur och gå på ett vattengympa pass igen något som både sjukgymnasten och läkaren vill att jag ska gå på.

Idag har det vart skita kallt, hela -17 grader ute och hela+16 grader inne när vi vaknade i morse. INTE skönt.
Efter en förmiddags eldning och lite sol på utsidan har vi nu -5grader ute och +23 grader inne. MYCKET bättre.

En helt annan kanske ointressant sak är debatten om Felix vikt hit och dit - det e ju så att han går inte upp i vikt som han ska + att han skiter så han borde ha två blöjor för att inte det ska läcka.
Nu är iallafall en remiss skickad till barnmedecin.

Och så köpte jag i Tisdags en mjölkfri gröt som jag tänkte ge honom, han är nämligen lite barnslig med maten när JAG matar så med mig äter han typ bara gröt,välling el lasange och alla innehåller komjölk(skummjölkspulver).

Efter att jag gett honom den mjölkfria gröten istället för den vanliga märker jag redan att inte skiten läcker när han bajsat. hmmm kan det vara så att han också är känslig så som Lucas va när han var liten, och som jag kan vara i perioder????


Ne nog bablat med en massa skit.
Nu är det snart dax att köra ner och hämta de stora barnen på skolan.

Ha en fortsatt underbar dag och kväll.

Simskola+rehab

Ja denna onsdag är det som sagt simskola för Lucas och sedan ett rehab besök för min hand.

Och i kväll är det hundsims jobb på schemat.

Ha en underbar dag

En Fika

Idag har jag varit nere i Mölnlycke och träffat Lena och Maria med deras bebisar Isabelle och Elliot.

Elliot mumsar på sitt äpple.

Lena och Isabelle.

Felix är såklart en inte stilla en sekund och skrämer lilla Isabelle ett par gånger.

Nästa gång kanske vi kan ta en fika hemma hos någon.

Tidigare inlägg

Som jag skrivit i tidigare inlägg växer mina barn otroligt mycket just nu. Det kommer göra mig skit pank. Jag har lagt in en beställning på meandi för 3000kr och nu idag köpte jag ännu mer kläder till Felix. Det behövs mycket kläder till Felix, han  kanske ska börja på dagis redan i April.
 De har frågat om jag kan tänka mig att gå in och jobba 50% då det inte får tag i personal. Och ja jag kan tänka mig det trots att han e så liten.

2 Boddys och 3 par byxor det blev även ett regnset.


Felix är högt och lågt just nu, ena stunden är han precis jämte mig och andra stunden är han bara borta. Idag hittade jag honom i tvättstugan och ja han relaxar lite på tvätt högen efter den enormt jobbiga kryp rundan..

En ny herre i mitt Hus

Det har kommit in en ny herre i mitt hus. En helt underbar sådan.

Han är så underbart snäll och gå mot barnen, det var det jag var lite orolig för.
Även Fredrik tycker att det e ok att ha han hemma. Fredrik var det största problemet eftersom han inte gillar hund på det sättet som jag.

Vi har honom tillsammans med uppfödaren och vi kommer lämna han där medans vi jobbar eller är ute på andra baluns. Ganska bra tycker jag, man kan ha hund trots att vi inte behöver känna att vi inte kan hitta på resor eller andra roligheter.

Jag har nu fått tillbax suget om att träna och tävla så jag har redan satt ett asstoort mål LYDNADSTÄVLING den 28/5.
Han har levt som "bara" kennelhund väldigt länge så det "ända" han kan är att gå lös och komma när man ropar. Jag har med andra ord 16veckor på mig att försöka träna honom så han kan starta då.

Vi får se om vi lyckas.

Lydnadsklass 1
Platsliggande
2min då föraren(jag) står 20 meter bort.

Tandvisning

Linförighet
Hunden ska gå fot i koppel under olika vinklar o i språng

Läggande
Man går med hunden i fotpossision man säger ligg till hunden och den ska då lägga sig medans jag går vidare.

Inkallning

Ställande
Samma sak som läggande fast hunden ska givetvis stå

Appotering
Hunden skall ta en trä apport i munen och hålla den 5 sek

Hopp över hinder

Helhet
Domaren bedömmer hur jag och hunden fungerar tillsammans

De växerMin ungar växer som bara den, jag måste köpa varsin ny garderob till dom nu till våren.
Det blir ju inte billigt trots att jag säljer meandi kläder och får bra rabatt på mina och ungarnas kläder.

Dessa tröjor är Lucas favoriter.

trafikstockningfotbollargamla bilar många folkabussarrobot

kanin bak och framkurbitsklänningmedaljongkjolsolomedaljong

Alma är sugen på dessa plagg.


svettisknickersKnickers ska alla 3 barnen få.

Sedan ska jag behålla massor av härliga plagg som hänger i min kollektion.


ALLA bilder är lånade av meandi.
Är det någon som är sugen på att ha ett meandi party så gå in på deras hemsida och klicka i jag vill vara värdinna,så tar din närmaste säljare kontakt med dig.

Torsdag 4 Februari

Just nu ligger lilla Felix och nanar, han vart väldigt trött så här på morgonkvisten.

Vad bjuder då denna snöiga torsdag på?
Jag skall försöka åka till banken och sedan ska jag försöka få tag på en liten present. Ikväll ska jag även försöka få gått på ett vatten gympa pass också.

Annars har inte jag så stora planer på denna dag.

Vad ska ni hitta på idag?

I helgen kanske vi ska låna hem en hund som jag igentligen fick när han var valp men eftersom leo blev sjuk så fick uppfödaren ta hand om honomigen. Nu har det gått ca 2 år sedan vi lämnade honom det har tagit längre tid pga min garvidetet+ min brutna hand så nu suger det i hundtarmen och vi skall som sagt låna hem honom på prov.

Barnen är överlyckliga och har köpt lite leksaker till honom.

Vad ska ni göra i helgen????


Första bilden på Maxon ca 3 veckor gammal.

Här är han ca 7 veckor gammal.

Detta kortet är på en av de första dagarna vi har honom hemma, då är han ca 8 -9 veckor.

Mer kort hittar jag inte på honom, så när vi har honom så ska jag ta kort för nu är han stoooooor

Familje dag

Idag har vi haft en riktig härlig familje dag. Alma och Lucas var lediga från skola och dagis och Fredrik var ledig från jobbet. Vi åkte allesammans till åby badhuset och badade. Barnen ÄLSKAR att bada, alla tre är som små fiskar i vattnet.

Alma simmar (utan puffar) 200 meter utan problem. 

Lucas har börjat i simskolan och Idag fick han visa de andra barnen hur man gör pilen. Kanske ska han flytta till en bättre grupp, vi får se nästa vecka hur de gör. 

Ja han e en mästare på att "simma" vi valde att sätta han i simskola redan nu pga att han älskar vatten så mycket att vi fått "rädda" han ett par gr då han slängt sig i utan puffar, därför tycker vi det är viktigt att han lär sig simma ordentlig tidigt.

Efterbadet passade vi på att käka lite kina mat tillsammans det blev också en stooorhandling på 2200kr.

När vi väl kom hem var det dax för Fredrik och Lucas att åka till frisören och jag att göra mig iordning för jobbet, Farfar fick rycka in och passa Alma och Felix i 20 min innan Fredrik skulle komma hem igen. Det e så skönt att vi har den så här nära.

Måste berätta en helt annan sak. På väg till jobbet har vi en väg med viltstängsel. När jag kommer körande så ser jag på min högra sida, på just detta ställe är det som en hage,3 brunsvarta saker stående där är det får tänker jag eller kanske kossor(på sommaren brukar de gå kossor där) men när jag kommer närmare så ser jag att det är älgar. Det e så mycket snö att halva deras gigantiska ben är täckta av snö.

Vi har med andra ord här i Göteborg mycket snö alldeles för mycket snö.

 

Ne go natt på er.

om exakt

Om exakt 9 minuter så är det Onsdagen den 3 Februari.
Och Denna Onsdag den 3 Februari firar jag och Fredrik 2 årig bröllopsdag.

Kanske kan man få en sånhär av han då?!haha det tror jag inte..

jo föresten

Jag var på Bvc idag för att mäta och väga Felix och återigen har han stannat på vikt kurvan, han har gått upp lika mycket på tre månader som han bör göra på typ en halv.

Nu skriver bvc tillsammans med läkaren en remiss till Barnmedecin.

Ja ja han mår iallafall bra vad vi kan se, om det nu skulle va så att han inte lagrar näring pga överkänslighet mot mjölk el gluten kan vi få reda på det då.

Lucas hade oxå en sån här period när han var runt 6-7 månader att han inte gick upp, hade mycket eksem m.m.(det har inte Felix) det visade sig att han var överkänslig mot mjölk.
Lucas har fått äta mjölk fri mat och då vände det och han började gå upp. Han har nu ätit vanlig mat i ca 1,5 - 2år i begränsad mängd och klara det väldigt bra. Fast han har blivit en "liten kille" När dom inte går upp i vikt ordentligt så växer dom inte heller på längden.Dax att jobba

Nu är det snart dax att jobba.
Ikväll ska jag ha ett meandiparty hemma hoss en mycket trevlig tjej.

Det ända som inte är roligt är att det har kommit ca 5-6cm snö till under natten så vägarna är skit dåliga att köra på. Och inte nog med det de snöar nu oxå.

Ne dax att göra sig klar och åka i god tid.

Inget specielt

Jag har inget speciellt att blogga om.
så här kommer lite bilder på barnen i stället.

En väldigt dålig bild men barnen fick ha picknick på golvet i vardagsrummet. Vilket barnen uppskattade väldigt mycket.

Felix står och dansar vid tv-bänket.

Mamma jag ska bara tvätta mig lite.

De stora barnen leker ute i snön, det har kommit mellan 5 - 10 cm till efter denna bild.
För mycket snö för min smak just nu.


Vem gömmer sig bakom gardinen och gör nr ?????

RSS 2.0