Läggdax

Ne nu e det läggdax för mig, Jag ska krypa ner i mellan mina två gosiga barn. Imorgon väntar en ny dag med lite aktiviterer som barnkalas, simskola m.m.

Sov sött och vakna glad och pigg

Kramizar Linda

Tips på en ny frisyr

Jag behöver tips på en snygg frisyr, ska till frissan nästa vecka.
 
Så här ser jag ut idag, har blivit väldigt pluffsig i ansiktet nu på slutet av graviditeten. Hoppas det försvinner fort efteråt. Någon som har något tips, råd. Det ska va någolunda lättskött hinner inte med att stå timmvis när man har en bebis och två andra barn att ta hand om.

Bilder

Nu kommer lite bilder från dagen D.
 Vi har gjort play doh deg. som e skojsigt att dega med.
 Min älskade pappa vid lunchen idag. Pappa vill inte vara med på bloggen.
 Alma på ridskolan idag. Rider på lilla söta Jolly som e 20 år.
 Mammsen och lucas strax innan läggdags.

Team Hanna

Alma blev syperglad Team Hanna vann körslaget. Hon fick rösta två gånger på sin favorit. Nu mera är lila hennes älsklings färg.

Ensam hemma

Nu är jag och barnen ensama hemma. Vi har ätit ännu en syper god middag, idag hemma hos farmor och farfar. Just nu sitter vi uppe i vår säng käkar chips och dricker dricka och tittar på disny dags. Alma väntar på att klockan ska bli 20:00 och att körslaget kan börja.

Alma häjar på team Hanna-

Vem tror du vinner?

när barnen somnat bloggar jag mer och lägger upp lite mer bilder vi ses/hörs senare.

Min dotter

Har höga mål här i livet. Hon ska bli som Malin Baryard. Hon värkligen älskar hästar, hon rider två gånger i veckan och började rida när hon var tre.  Första gången hon red gillade hon det inte men så fort lektionen var över skulle hon bara rida, hon tjötade värkligen hål i huvudet på mig.
Och nu skulle hon nog lägga sig ner och dö om hon inte fick rida.
Ibland tänker man på om det är man själv som har "tvingat" henne till sporten eftersom jag är en häst tjej som red mycket när jag var yngre, men hon har testat på andra sporter som hon inte tyckt om så jag tror och nästan vet att det här med häst sporten är nåhot hon själv vill.

Idag skall vi iväg och hon skall rida dubbellektion eftersom hon vart sjuk och missat en gång.
Hon e lite i extas här hemma, nu i vår skall de öva på vissa saker för att få ta sitt första häst märke. När man tagit ett visst antal eller färg på märke(kommer inte riktigt ihåg) får man börja tävla.

Det e kul att barnen har mål i livet kanske lite tidigt som 5,5 åring men är det något hon vill just nu ska hin få det. (ja våra barn e enormt bortskämda) vill hon bli något annat senare i livet skall jag självklart stötta henne till 100%.

På tal om bortskämda - våra barn e enormt bortskämda - inte för att de får allt det dom pekar på men de får mycket saker men ännu mera tid med oss. Vilket jag prioriterar väldigt högt. Jag vill inte att mina barn ska tillbringa större delen av dagen på dagis än hemma, som jag ser att många barn gör. Jag tycker om att umgås med mina barn på olika sätt.
Ibland har en förälder inget val och måste ha barnen på dagis länge för att klara sig ekonomiskt och då är det bra att det finns. Men jag har sätt många fall där föräldrar har barnen på dagis för att kunna göra allt möjligt annat.

Ne mina barn ska vara med sina föräldrar så mycket som möjligt. Sedan går de på dagis ett par timmar iveckan för att få en annan stimulans än vad de får hemma. Jag tycker det är bra att kombinera, det får inte bli för mycket åt något håll.

Vi hörs senare - för nu ska ridkläderna fram

kramizar Linda

Man ska inte

Blogga när ens små barn står och drar i en. Det blir lätt fel då.
Förra inlägget ser ni hur vår racklett ser ut.
 Här e maten som vi gjort. Kött doppat i marinad massor av goda kryddor, ost och grädde. Ser kanske inte så jätte gott ut men jag lovar det e skit gott. Till äter vi friterad potatis eller pomfritt.


Nu ska vi käka frukost sedan får jag se vad dagen erbjuder.

Kram på er

Lördags morgon

Jag är nyss uppstigen ur sängen.
Jag "lovade" att lägga in lite bilder på middan igår. Men när vi ätit så åkte vi upp till affären och handladegodis och lämnade in min lottorad. Lucas somnade i bilen och vi kunnde bära över han till sängen när vi kom hem, Alma ringde farmor och försvan hem till dom. Jag och fredrik hamnade i soffan med massvis av godis.
Jag åt och åt och åt massor av godis tills jag mådde lite illa och gick och la mig.

 

Snartså

Fredrik ringde och nu så e han på väg hemmåt. jippi tar la ca 30 minuter men sedan börjar vår helg.

Vi skall äta racklett idag - för er som inte vet vad det är så är det som ett stekbord med små stekpannor som man har på bordet och lagar all maten där. Vi lagar oftast fläskfile eller kyckling och gör goda såser m.m. Ska ta lite kort under middan så ni får se. De e hur mumsigt som helst.
Det knasiga e att jag är skit sugen på en big mac....

Ne nu får jag börja förbereda middagen, eftermiddagen skall vi inhandla helgens gott gott och jag ska försöka mig på att spela på lotto.
Jag har aldrig spelat på lotto men jag har börjat spela tillsammans med två arbetskamrater och denna vecka är det min tur, önska mig lycka till.

Alma ska sova hos farmor idag igen för imorgon bitti skall de åka till simskolan. Hon älskar att sova där precis lika mycket som farmor gillar det.

jaja vi hörs sedan Kramizar linda

Godmorgon Fredag

Och så var det fredag igen. Fredagar är nog en dag som jag nog inte gillar speciellt mycket, det är ioförsig skönt att det är helg. Men det är så att det är den dagen på hela veckan som Fredrik har skit mycket att  göra och han är alltid hemma sent. Vi äter en sen middag och sedan e ju han skita trött och somnar tidigt. Ingen mysig start på helgen.

På lördag ska han dessutom ha heldag med fotbolls kompisarna och även sova över inne i stan.
Nu kommer den lille fram i mig och jag tänker men ja då vad ska jag gö, varför vill ingen umgås med mig? Ska jag sitta hemma hela helgen och ta hand om barn aktiviter.

Jag kan inte direkt va ute och festa men att äta en god middag och sedan krypa ner i soffan och ha lite mys med sin man e ju inte fel. eller någon fika med nån vän. vi får väl se vad jag tar mig till, vill inte sitta hemma och tycka synd om sig själv nenene trots att man e en tjockis.

Nå vad ska jag hitta på idag då? Barnen e just nu på dagis - dom ska bli hämtade klockan ett då har jag lovat att vi ska handla fredags mys. Vi skall göra våfflor, köpa glass och hallon och bara mysa och leka tillsammans. Men nu fram till klockan ett? jag tror jag ska ställa fram skötbordet och göra iordning det. De gör jag.

ha en bra dag så hörs vi senare..

Vill resa

Satt just och tittade på gamla kort, på olika resor vi gjort. Fan va sugan man blir på att resa.
Vi värkligen älskar att resa: Alma frågar nästan dagligen när vi ska åka flygplan igen.

Här kommer lite bilder....
 
  
 
  

Blir man sugen eller?!

Inget sött

Både läkarn och barnmorskan sa till mig att dra ner på sockret igår. Det e inte så lätt när man är värsta godis råttan. Jag e hela tiden sugen på sånt här. Jag kommer få värsta abstinensen.
  Jag får helt enkelt äta mer frukt istället.

Glömde av att berätta att jag fick dessa av min mamma igår, då hon blev så orolig för Felix i magen.

Stopp i raketen

Nu kommer ett inlägg som inte e så frescht men.

Vi bor i ett villa område på ca 44 vilor, vare villa har en så kallad "bajs raket" en avloppstank, där all skit m.m. hamnar- Nu har en av våra grannar tydligen fått stopp, så det står en allsugnings bil nere hos dom, det är bara det att man kan inte gå utanför dörren här hemma för då luktar det inte hallon om jag säger så. O inte kan jag lägga mig för att vila heller för det brötar något fruktansvärt. Hoppas snart att dom blir färdiga så man hinner med att både villa och ta en kort promenad idag..och att det inte börjar flyta upp bajskorvar i vårat avlopp, för någonstans är alla rör sammankopplade innan de åker ner till avloppsvärket nere i Hällingsjö.

29 Januari

Kommer här med lite uppdatering än så länge denna Torsdag. Natten har varit jobbig med många sammandragningar m.m. men jag har iallafall kunnat sova lite, vilket har behövts. Jag måste ju samla alla krafter som finns just nu. Man vet ju inte om det kommer en bebis snart eller inte.

Har lämnat Alma och Lucas på dagis vilket dom bara älskar just nu, Alma berättade att det skulle bli hennes favorit mat till lunch idag. Lax och potatis. VILKA NYTTIGA barn jag har.

Idag skall jag bara ta det lungt och hoppas på att mitt magonda lägger sig lite. Sammtidigt som jag hoppas på att bebis Felix ska komma, hoppas jag även att han ligger kvar ett par dar till, det e ju trots allt lite tidigt att få nu.

Är i v 35 alltså 34+5, men eftersom alla säger att han e ett stort barn och skulle klara av att föddas nu så skadar det inte om han ligger där han ligger i två, tre veckor i allafall.
Det är bara vänta och se, man kan inte göra så mycket åt saken, han bestämmer själv när han vill komma till världen.,

Det mästa är i ordning, väskan e packad, vaggan bäddad, skötbordet byggt(fast står i garderoben) vagnen står i garaget tillsammans med den första bilstolen. allt e färdig tvättat kläder, filtar m.m. Gar köpt hem två packet med små blöjor som jag fått rabbat kuponger på.

Allt e klart - så du e välkommen när det behagas att komma.

Denna Onsdag


Lucas skall oxå ha sin rygga packad.
Jag har nämligen packat de saker jag ska ha med mig till sjukhuset ifall nu något skulle sätta igång.Och självklart skulle Lucas packa sin och hjälpa mamma att packa.

Annars har jag tillbringt hela eftermiddan och kvällen i säng, Fredrik och barnen åkte och köpte pizza eftersom ingen orkade laga mat. Jag har haft enormt många sammandragningar och ett väldans tryck neråt. Men men.
Just nu känner jag den lille buffa lite lätt och det gör mig enormt glad och lycklig. Vad dessa små liv kan ställa till med.

Jag skall faktiskt krypa tillbax i säng och hoppas att jag kan få lite sömn för det behöver jag efter en sådan här dag.

kramizar linda

Bebisen!

Efter att ha tillbringat hela dagen på östra sjukhuset i Göteborg vet jag nu att lille Felix i magen mår bra.

Gu så skönt de e när man väl fått veta det.

Han e en stoor bebis som behagade röra på sig lite när jag väl satt inne med ctg kurvan på magen. Det gjordes ultraljud och gynkoll. Allt va ok men tanke på att han e stor och mitt tredje barn + en massa sammandragningar skulle jag räkna med att det kan sätta igång när som. Men läkaren sa att det inte gör något om det skulle starta redan nu.

kommer kanske gå över bara för att man tror att det ska starta redan nu. Men jag har ju ganska ont så vi får la se, man kan bara vänta och se.

Har även vart på Mvc och pratat med min barnmorska som tyckte att jag gjorde rätt i som åkte in. tog även prover på socker,hb,m.m. Sockret var väldigt högt - nu måste jag tänka på va jag äter oxå- alltså inga mer semlor eller godis. Kommer bli jävligt svårt att låta bli.

Sf måttet har inte gått upp som hon tyckte men efter att ha kännt att han ligger långt ner "redan" va inte det så konstigt.

Nu ska jag iallafall packa förlossningsväskan och sedan krypa ner i sängen för vilken påfrästning de här har varit och vart så här nojig, orolig- va man nu ska kalla de. E helt slut.

Få se om jag vaknar och orkar blogga mer ikväll.

Kramizar linda

Sjukvården

Va trött jag blir på sjukvården, Jag ringde min barnmorska men inget svar - bara telefonsvarare och ingen ringer upp. Ringde oxå in till förlossningen, vet att det inte det är dom som ska hålla koll på mig, men vad gör man när man är orolig och inte får tag i någon? Dom hänvisade till barnmorskan.

Jag har en tid hos barnmorskan i morgon, jag får la vänta då men tänk om..........................det e försent känner ju han inte.....................................
Kanske han kan tänka sig att ge mammsisen en liten knuff bara så man kan lugna ner sig.

Ska jag åka in?!

Går hemma idag och mår väldans konstigt, inte så mycket sammandragningar dock, men känner mig yr,illamående, har svårt att andas,känns som jag ska tuppa av. Och detta fruktansvärda tryck neråt. Vet inte heller om jag kännt Felixen sparka där inne idag. Kan detta bero på att jag är förskyld?
Jag blir nojig av detta...
Borde kanske ringa och prata med någon, vem ringer jag?

Ska se vem jag får tag på nu... hörs senare........

Studie

För ett tag sedan ringde en kvinna vid namn Sussan och bjöd in mig till en studie som härryda kommun anordnar. Det kommer att handla om kost, näring m.m. Detta pga av att bern fetman ökar och de vill ge föräldrar lite info Hur man lägger upp kosten för sina barn så den blir så bra som möjligt.

tre grupper kommer att hållas två grupper med först föderskor, och vår grupp som är andra och tredje gångs mammor. Vi var 8 stycken mammor.

Första tillfället var idag- jätte bra faktiskt. Vi ska träffas 4 gr innan bebisarna kommer en gång när de är ca 4 månader och en gång när det är 1. Idag gjorde vi väl inte så jätte mycket mäst info om oss som deltagare och antal barn m.m.
Pratade lite om hur en måltid ser ut hemma, om alla äter tillsammans. Och om vi och vad vi äter till frukost. Ska faktiskt bli riktigt roligt att få mer info om olika rätter, näringsvärde, socker boven. Ja allt.

Det är viktigt att lägga matvanorna tidigt - så slipper man krongel senare med vad det gäller mat.
fetma, sockerberoende, diabetes och en massa annan skit man kan dra på sig med en dåligt sammansatt kost.

Ser redan framemot nästa måndag.

Jag är ingen tant

Jag var nere och hämtade posten. Det roliga är att jag har fått någon slags poståder katalog med bara TANT kläder.
Typ 50+. Kommer inte ihåg vad den hette. Men e det så att den skickas ut till alla hushåll eller? skickas den ut till ett visst antal? eller till dom tror använder sådana kläder? Ne jag blir nog lite grinig i allafall jag e ju trots allt bara 28 och använder absolut inga sådana kläder, då vill jag väl inte ha en sån katalog, ge mig en katalog på fina, fräcka kläder istället.

Får inte plats

Skulle ta en liten promenad, men gu så kallt. Jag får inte längre plats i min jacka.
 Jag har ingen lust att köpa en jacka nu. Det är ju "bara" 40 dagar kvar med denna jätte kula, sedan måste jag väl kunna knäppa?

Perfekt hud

Unna dig själv en perfekt hud.

För att få en bra hud bör du gå på en riktig ansiktsbehandling var 6 vecka och det blir jättedyrt.

Jag har ett jätte bra tips på hur du kan få en bra hud enormt mycket billigare. Använd detta bas kit från Forever.

Det innehåller en syper bra tvål att tvätta bort make up med, den torkar inte ut din hud.

Sedan gör du själv din ansiktsbehandling med en scrub, mask och avslutningsvis en lotion(kräm).
Scrub - bör man göra ca en gång i veckan för att få en bättre struktur i huden peelingen tar bort döda hud celler som får huden att se livlös ut. För att rengöra på djupet och att sudda bort synliga tecken på uttårkning använder du masken. Som avslutning smörger du in krämen som innehåller både kollagen och elastin som hjälper huden att bevara sin elasticitet.

Många har sagt till mig att min hud ser fresch ut.......

Vad kostar då ett sådant här syper paket? Svindyrt?

Nej det kostar 700 kr för dig som kund. Eftersom produkterna är dryga.  Kostar en behandling  ca 70 kr, så då har du råd att ta hand om ditt ansikte varje vecka som du bör göra får att hålla den fresch och ung.

Beställ paketet av mig innan 31/1 Och betala endast 530kr + frakt.

Kontakta mig på [email protected]
om du e intresserad.

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Lena.

Om dig
1 Hur mycket är klockan just nu?
10:30
2 Namn ? Linda
3 Vart bor du? I Hällingsjö
4 Hur många barn vill du ha? 3 (om ca 40dag så kommer det tredje)
5 Vill du gifta dig? Är redan gift
6 Har du ätit sushi? Nej, kan inte tänka mig det heller.
7 Favorit glass? har ingen favorit faktiskt
8 Hur många sorters flingor har du i skåpet? 3
9 Humör? bra

Fyra Grejor
1 Har du någonsin blivit jagad av polisen? Ja (i min vilda ungdoms dagar)
2 Har du en hund? Nja min hund gick bort i canser för ett årsen, men jag e delägare i en men han bor inte här hemma
3 Sover du helst själv eller med någon? Just nu när jag e så otymplig sover jag helst själv
4 Tror du på spöken? Nej

Skulle
1 Skulle du vilja vara längre?
Nej jag e nöjd
2 Skulle du vilja väga mer? Nej
3 Skulle du vilja ha sex nu? Nej e för stor och utymplig som höggravid
4 Skulle du vilja dricka dig full nu? Nej

Kan
1 Kan du röra på öronen?
Nej
2 Kan du slicka på näsan? Nej
3 Kan du kolla i kors med ögonen? Ja
4 Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Det blir svårt
5 Kan du gå på en fest utan att dricka? Ja
6 Kan dina vänner lita på dig? Självklart kan dom det
7 Kan du tänka att pierca dig i navelen? Nej inte nu men för 10 årsen fans ett sug
8 Kan du suga? det lär man sig som liten bebis, redan i mammans mage runt v 34- 35
9 Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? Lär bli svårt

1Har du syskon? ja en stora syster
2 Har du någonsin haft sex med någon? Ja, det blir svårt att snart ha tre barn annars
3 Har du vart full denna månad? Nej
4 Har du redan tröttnat på de här frågorna? Lite
5 Har du borstat tänderna senaste timmen? Nej
6 Har du pussat någon som e fyra år äldre? Ja
7 Har du haft sex med någon som är 3 år äldre? Ja
8 Har  du haft ett förhållande med någon som är 4 år äldre? Ja
9 Har du blivit påkommen när du haft sex? Inte vad jag vet om
10 Har du haft sex med mer än 3 personer? Ja men inte sammtidigt
11 Har du ljugit om någon fråga? Nej

Handlat

Jag har precis vart och handlat. Det brukar bli min sysselsättning så här efter helgen då det är dax att fylla på kylen igen.
Kan inte riktigt fatta hur mycket mat det igentligen går åt hemma hos oss. Än så länge e vi ju bara 4 personer, barnen e ju bara 3,5 år så de kan väl inte äta så mycket!? Inga blöjor köper vi ju just nu.

Vi handlar för mellan 5600 kr och 6500kr i månaden va kommer det då inte att bli när Felix kommer??? Alla blöjor, välling barnmatsburkar m.m.

Vad går er månadskostnad för mat på????

Dålig

Ja det är varit väldig dålig uppdatering denna helg, men jag har haft som himmla mycket att göra. Haft mycket gäster och barnaktiviteter som gjort att jag helt enkelt inte haft tid att sitta vid datorn.

Uppdateringen kommer strax................................................

passa på

Nu passar jag på att lägga in lite bilder innan det bär iväg på nästa aktivitet.

 Faster Malin är här och hälsar på idag och Alma passar på att busa med henne.
 Min pappa har vart uppe hos oss och fikat.
 Min pappa är som en lek farbror, Lucas älskar att leka med sin morfar.
 Tidigare idag skulle Lucas absolut städa, så här städar han badrummet.
 Alma gillar att slå in paket så nu sitter hon på golvet bakom mig och slår in. Data spel, fotoram, tejp rulle. Sedan blir det någon lycklig person som får öppna - kanske pappa Fredrik!

Nu skall vi iväg till ridskolan, inget roligt väder att rida ute i  ---- regn---- jag vill inte.

Lördag

Då var det Lördag igen. Alma sov över hos farmor och farfar i natt så vi har bara haft Lucas hemma. Just nu är Alma på simskola tillsammans med Farmor så vi får en lugn morgon oxå. I bland e det skönt att bara ha ett barn hemma man kan lixom passa på att gosa lite extra.

Idag ska det bakas för vid 12 tiden kommer min pappa upp till oss. Sedan ska Alma på ridskola för att sedanfå middags gäster. Det e kul att ha något att göra. Jag tycker om att ha fullt hos med gäster och baka och lagamat till.

 Lucas blir nog Frisör när han blir stor för han älskar att stå och kamma mig och försöker sätta upp toffsar, fast han gillar allt tex gräva, snickra, baka m.m. allt som vuxna gör. Mammas lilla gosse va ska du bli när du blir stor?

Ne nu får vi sätta igång med allt bestyr innan dagens halloj sätter igång - jag sitter ju fortfarande med pjamasen på så.

Vi hörs senare

Kramizar Linda

Grinig

Fan va grinig jag blir, min Barnmorska ringer NU och vill ändra min tid idag för att hon ska hinna på ett info möte.
Jag då! jag vill väl mäta, hörs hjärtljud och veta att allt e ok för att jag mår så knepigt. Fick en tid på onsdag nästa vecka får la nöja mig med den då.

Va ska man hitta på nu då??????????????????

Trött

Trots att jag hoppade i min pjamas tidigt i går kväll och att jag sovit så bra som en höggravid kvinna kan göra är jag trött och känner mig konstig. För attjag skulle komma till ro innan sömnen igår satte jag på en skiva med lugnmusik och somnade relativt snabbt till den gåa musiken.
Titta min pjamas har krympt, eller kan det vara magen som växt?

 gör allt för att känna mig lite piggare inför eftermiddagens MVC besök, sitter och

Hemkommen

Jag har nyss anlänt hem efter vattengympa passet. Mitt iallt får jag självklart en massa samandragningar och ett väldans tryck neråt att jag var tvungen att stanna upp och gå åt sidan, min granne och en annan nära vän såg att det va något och tittade bekymrat på mig.... Hmm  kommer det en bebis snart tro?????

Nu sitter jag i allafall här och käkar kvällsmat sedan ska jag gå och lägga mig imorgon väntar ett mvc besök.

 Lucas en väldigt nöjd målare av familjen trots att bebisen inte fick plats på pappret.

 Alma sover fortfarande på sin madrass på golvet nedanför vår säng. Fredrik frågade henne om hon inte kunde sova i sin säng nu när hon lärt sig somna själv på madrassen. Ne jag vill vara nära er sa hon då.

Torsdagen

Ja vad har då lilla jag sysslat med idag? Nästan inget.

 
 Jo jag har drukigt min älskade cola, käkat ekologisk fil och lus läst den nya vi föräldrar som kom på posten för ett par dagar sedan.

 Sedan städade jag lite och hittade min 10 år dagbok, jag ska nog börja skriva i den igen.

Nu ska jag käka lite middag för att om en timma bär det iväg till vattengympan för stooooora magar.
 Magen just nu.

Tänkvärt

Det är bättre att fråga och verka dum än att inte fråga och förbli det.



Bättre ett ärligt NEJ än ett falskt Ja.

Tid

Jag önskar att jag hade mer tid si så där ett par timmar extra varje dygn. Men vem gör inte det?

Även jag "bara" är hemma känns det som man aldrig får gjort det man ska.
Handla, laga mat, hämta/lämna barnen, leka med barnen, umgås med sin man, tid till sig själv, göra iordning allt till Felix kommer. Listan kan bli väldigt lång och när jag väl ligger i sängen på kvällen kommer jag alltid på något som jag glömt av att göra.

Jag får snart göra ett schema att sätta upp på vägen där jag kan skriva upp vad som ska göras och bocka av det som e gjort. Skaffa hemhjälp kanske??? Jag förstår inte hur folk hinner med.

Jag har en kompis Caroline hon är mammaledig till två små söta barn, Hennes man jobbar vardagar och hon jobbar oftast varanan helg och ibland oxå vissa kvällar. Men varje gång vi är där så e det så pedantiskt rent och snyggt att man kan undra om det värkligen bor en barnfamilj i huset. Jag beundrar dig värkligen du gör ett fantastiskt bra jobb tjejen.

Som ni vet är inte städning min starka sida utan det är oftast Fredrik som städar, han e lite pedantisk av sig men det roliga e att han städar oftast bara på ytan, plockar undan och dammsuger, det behövs dammas toaletter och mycket annat, Han bryr sig inte heller om prydnader att det ska se mysigt ut, fast det gör la inga killar.

Nu skall jag iallafall ta tag i lite städning eftersom vi ska ha folk här på lördag så e det la dax för mig att börja städa idag - det tar ju bara 100 år när jag ska gö något nu förtia.


Ska på gravid vatten gympa i kväll.....

köpt

Idag har jag köpt eller rättare sagt beställt en tens apparat som jag ska prova inför förlossningen. Sedan tittade jag runt lite efter vår jackor till barnen, men vet inte riktigt vad jag ska ha till dem. Några bra förslag?

Trots en "bra" natts sömn har jag sovit middag i hela 3 timmar. Sedan har jag haft en heldel hushålls sysslor att göra. Tvätt,disk, middag m.m.

Nu sitter Lucas och tittar på byggarebob och Alma leker på sitt rum. Om en liten stund e det dax för att få dem i säng, så vi hörs efter det.

Otroligt

Det är helt otroligt hur bra barnen har sovit i natt. Alma har fortfarande sin madrass på golvet nedanför vår säng och har sovit som en stock hela natten. Lucas har i och för sig sovit mellan oss men utan anmärkning. Fredrik ringde i morse och sa att han inte vaknar än ända gång utan blev paff av att han vaknade av att klockan rigde vid 4. Själv e man ju gravid och vaknar med ca 30 minuters mellan rum för att vända sig eller att gå upp och kissa.

Det e iallafall skönt att Fredrik får sova ut ordentligt en natt, då kanske han e piggare och gladare när han kommer hem från jobbet och kanske han då orkar att umgås lite mer med oss och inte tillbringar större delen av kvällen i soffan.

Idag är den en vanlig dag igen barnen är friska och jag lämnade dem på dagis vid 8:30 Alma sa imorse när vi skulle åka att hon saknat dagis trots att hon bara varit borta 2 dagar. När jag lämnat dem var jag tvungen att åka och handla vi hade värkligen ingen mat hemma- det blev bröd och vatten till frukost(stakars barn) Men nu har vi väldigt mycket gott i kylen, så nu kan det bli hotell frukost ett par dygn framåt.

ne jag ska försöka att passa på att vila mig lite innan barnen ska hämtas på dagis igen, det har rent ut sagt vart två jobbiga dagar med barnen hemma när både dom och jag inte mått så bra.

kramizar Linda

Gamla bilder

 
 
Alma och Lucas med vattenkoppor. Julen 06.

 
 

  pappa Fredrik och Lucas, när vi var på Lanzarote 06.

Ta vara på varje minut

Ta vara på varje minut som du lever och mår bra. Jag har läst så mycket jobbiga saker som hänt i folks liv att jag blir helt rörd.  Tänk vad fort ditt liv kan ändras till något du inte väntat dig. Så ta vara på det du har och sluta gnälla över små saker.

Efter att ha gnällt så mycket på graviditeten, magsjukan och en massvis med andra saker har jag ägnat eftermiddagen med att mysa med barnen lekt och busat, och bara tänkt positivt.

Glöm dina bekymmer imorgon kommer det nya.

Mysigt

Lucas fick ett ryck och ville åka med pappa Fredrik i lastbilen så jag körde och möte upp Fredrik i Bollebygd för att lämna över Lucas. Sedan åkte jag och Alma och köpte varsin dricka och en god kycklingsallad med pasta så nu sitter vi och myser i sängen och äter sallad. Tänk va lyxigt att kunna umgås med bara ett barn ibland. Fredrik får ju nu oxå lite ensam tid med bara Lucas trots att han jobbar.

Nu ska vi kura ner oss ibland täcken och kuddar och se om vi kan passa på att sova lite middag nu när vi inte har en liten busig överenergisk lillebror som hoppar på oss.

roll lekar

Barnen leker en massa roll lekar, precis som de spelar teater. Tex ser de på en film pippi, madicken så tar de på sig en roll jag e pippi tommy eller va de nu kan va får någon film de ser på. Sedan memorerar dom olika repliker. Sedan leker de att de är personerna och säger replikerna till varandra och gör exakt så som personen gör i filmen.

Rörigt att förklara - förstår ni va jag menar?

Det e ganska häftigt att se hur de kan komma ihåg, repliker rörelser m.m. De kanske ska bli skådisar när de blir stora. Fast Alma säger att hon ska bli ridproffs. Ska iallafall bli skoj att se vad de vill göra när de blir äldre.

Nu ska jag gå och leta efetr Lucas boll, så vi hörs senare.

zzzzzzzz - medicin?

Jag tror jag håller på att bli tokig Fredrik snarkar något så kopiöst mycket så jag kan inte somna, Jag får banka och putta på han hela tiden så han slutar, han snarkar inte alls lika mycket om han ligger på sidan. När jag väl har somnat störs jag inte lika mycket. Jag funderar allvarligt på att skaffa någon slags snark medicin.

Annars har vi sovit jätte bra i natt allihop; utan massa gnäll och bytanden av sängar m.m.
Det är nämligen så att våra barn alltid har fått sova i våran säng men nu när de e så stora och jag e höggravid känns inte detta så skönt längre. Vi har gjort 10`000 olika försök med att lägga dom i sina egna sängar men Lucas vaknar och kommer till oss Alma vaknar och skriker så jag får gå in och lägga mig i hennes säng. Vi har även låtit dom somna i vår säng och sedan burit över dem men även då har de vaknat och skrikit efter oss.

Måste bara säga att de fått sova jämte oss för att jag har ett väldigt stort sömn behov och skulle jag få sova när de var bebisar var ända sättet att de sov jämte oss annars vaknade de hela tiden och jag fick springa.

Nu när Alma har varit sjuk har vi tagit bäddmadrassen och lagt på golvet nedanför vår säng, och där har hon nu sovit en helnatt utan att äns säga pip i sömnen: Lucas har sovit i vår säng även han utan att vakna. Det är precis som de behöver känna att vi finns i närheten på något sätt. Funderar på att flytta in en säng till vårt sovrum så att vi får sova, jag orkar inte springa på nätterna jag e inte direkt rörlig numera. Fredrik går ju upp vid 04:00 så han e inte till så stor hjälp på nätterna, han sover som en  stock från det han lägger huvudet på kudden tills klockan ringer.



Vi har nu köpt en vagga till Felix som han ska få sova i för att kanske slippa ha även honom jämte oss.

Kattleksak

Min mamma fyller snart år och hon önskar sig en kattleksak. Jag hittade den här på ellos för ca 400 kr helt ok tycker jag.
Tror ni den kommer funka!

mera bilder


Vi fikar vid det nya matbordet, vi hämtat idag.
 
Nytt soffbord + matta och en ny tv bänk. Tillsammans med köksbord + stolar. En räkning på 21;000 kr

  
Det här köpte jag i Bollebygd, oljor till mig, kläder till Alma och Lucas. Igentligen är det ingen ide att köpa kläder till Lucas för han har massor och vägrar att byta. varje gång han ska bytaett plagg så krigar vi jätte länge.

  

Tittar på lilla sportspegeln

Sitter nu tillsammans med Alma och tittar på lilla sportspegeln. Då kommer det en uppvisning av cheerleders, snacka om en flaschbak- Lena och Maria kommer ni ihåg våra kariarer( Stavning ?)

Vi kanske ska börja igen när  våra bebisar e ute hihi. Jag vill dock ha en längre kjol, tyckte att mina 32 cm var för kort.

Jag har räddat

Jag var uppe i Bollebygd för att köpa havandeskapsolja och förberedelseolja. När jag kommer ut från hälsokost affären ser jag att det kommer en stor bussliknande bil och på andra sidan vägen ser jag en mamma med två barn, mamman vänder sig mot det stora barnet och pratar. Det lilla barnet får nu för sig att hon ska gå över vägen.

Barn, bil ajaja  jag börjar viffta med armarna och tar några snabba steg ut i vägen och får med mig den lilla flickan- oj vilken chok(hur de nu stavas) mamman får tackar gråter m.m. Ja man ser bara va fort ett litet barn får för sig att göra något annat än att vänta några sekunder på att mamma och storebror ska prata färdigt.

Allt gick ju bra med flickan - tur.
Nu kan man man säga att jag har skit ont i fogarna det e ju inte så att jag klarar av att springa just nu. Men va gör man, Jag har hellre ont i fogarna non dag än att låta ett litet barn fara illa.

Förlossningsjournal

Idag är det 47 dagar kvar tills beräknad förlossning. Igår kväll/natt satt jag och läste igenom mina gamla förlossnings journaler.

Almas förlossning var den som var värst, värkarna började redan klockan 9 två dar innan, Jag och Fredrik blir inskrivna klockan 05:20 den 23/10 - 03 jag är då öppen ca 2 cm men jag får brickanyl som får värkarna att stanna av lite eftersom jag e så fruktansvärt trött och inte fått sova på två dygn, jag måste ladda batterierna tycker de. Får ett rum och somnar ganska fort: Fredrik somnar sittandes på två stolar. Vaknar efter ca två timmar, det görs en undersökning igen för att få se om det hänt något eller om jag måste åka hem. Jag hade öppnat mig lite till, Det blir en bebis idag säger barnmorskan till mig. Att jag ska befinna mig  19h på förlossningen va inget jag direkt ville, Men 19 h på förlossningen och med krystvärkar i 43 min var vår världens sötaste Alma ute. Bedövning? Nej tack jag e skita rädd för sprutor, det fick räcka med lustgas.

Lucas gick mycket smidigare värkarna började klockan 01:00 på natten först ganska små och inte så smärtsamma. Gick hemma och vankade. Klockan 14:30 skrevs vi in på förlossningen. Värkarna stannade av och vi blev utskickade på en promenad för att se om de ville komma igång. Det gjorde de nästan så fort vi lämnat sjukhuset, efter en timma va vi tillbax på förlossningen. När jag satt med ctgn blev jag kissenödig, men det var vattnet som gick. Barnmorskan säger att vi har inget ledigt förlossnings rum - va inget ledigt rum. Jo ett rum för specella förlossningar, de fick jag. Det var många bebisar som föddes denna dag, barnmorskerna hade mycket att göra. Han var på väg ut innan barnmorskan var inne i rummet. Fredrik fick trycka på klockan ett par gånger och springa ut i koridoren. När de kom in i rummet hade jag hela lucas huvud i min hand. Vi var inne på förlossningen i 5 timmar och krystvärkar i 26 min.

Jag börjar bli lite skraj innför denna förlossning, det sägs att det går fortare för varje barn. Sedan hörde jag en skräckis för ett tag sedan.
Det var ett par som väntade sitt tredje - hon gick över någon dag och sedan startade det bara med lite molnvärk. Det gick så fort allt i hop att dom aldrig hann åka in, bebisen kom i hallen innan ambulansen hann komma.

Mina Barn har dessutom kommit lite tidigare så det kanske inte är 47 dagar kvar, Jag gillar att förbereda och ha allt klart. Jag ska nog börja bädda vaggan, packa väskan, bygga och göra i ordning skötbordet m.m.

Jag väntar och längtar..........
Det är trots allt mindre än 6 veckor kvar tills jag får hålla i ett nytt litet liv tänk........

En ny dag

Då var det en ny dag som inte börjat speciellt bra. Alma fick ett återfall av magsjuka i natt och började spy som en tok rätt ut över precis allt. Jag fick hjälpa henne en heldel och fick på köpet rejäla för värkar och gick av och an och vankade här hemma och trodde att nu föder jag. Klockan var 02:50 när jag såg på klockan sista gången.

06:00 vaknar Alma och kan inte sova mer, bara att se glad ut, tur e satte vi på tvn i sovrummet så hon kunnde titta på barnpogram och jag sussa vidare en stund.

Så idag har vi mästa dels legat i säng o inte gjort något, fick dessutom ringa till dagis och tala om att dom inte kommer + till min barnmorska för att få en ny tid.

Jippi idag kommer de sista av våra beställda möbler, ska ta lte kort på vårt "nya" hem, lägger ut dom senare ikväll.

Min 28 årsdag

 Idag 09:05 för hela 28år sedan kom lilla jag till världen. Nu e det bara 2 år kvar till 30, börjar få ålderskris redan.

Idag vaknade hela familjen tidigt redan 06:00, kanske för att alla sov i vår dubbelsäng. vi satte på barnpogramen till barnen så att vi kunde slumra vidare. Det är både för och nackdelar med att ha tv i sovrummet. Klockan 08:00 gick vi iallafall upp och gjorde frukost. Sedan satte jag mig i soffan med Alma för att fortsätta titta på tv.
Fredrik va ute och hämtade tidningen, han kommer in och rent av slänger tidningen i mitt knä och i tidningen har han lagt min present. Ett presentkort på MAKE Up STORE, och presentkort på kläder. Jag har nästan bara nästan tjötat på han att jag önskar mig ett sådant presentkort på Make up store.
Jag behöver värkligen köpa nytt smink, det e en evighet sedan jag bytte ut sminket och de håller inte i en evighet.

Efresom jag och Alma varit magsjuka ställde jag in kallaset (firar iförsig bara med närmaste familjen) Tänkte jag att det här blir en lugn dag i mina mysbyxer, lite film med barnen m.m. Men Barnen sprang över till Farmor och Farfar och sedan ringer de och säger att vi kan komma över på fika. Av Mina svärföräldrar får jag en jätte snygg vinöppnare (har gjort sönder min gamla och får alltid låna deras när vi fått gäster) och pengar-

Vi fikar och har trevligt en bra stund sedan går vi hem igen. Vi vilar lite middag och telefonen ringer som vanligt stup i kvarten när man fyller år.

Till min stora förvåning säger Fredrik till mig att vi ska gö oss i ordning så vi kan åka ut och käka middag, det blev inte kvartets krogen i Bollebygd utan vi åkte upp till Borås och åt på en Grekisk resturang som heter oliven. Jätte god mat  har dom där och till väldigt bra priser. Fredrik åt någon kött bit med potatisgratäng och jag åt kycklingspätt med klyft potatis och tatziki, Barnen åt varsitt kycklingspätt dom oxå, + 6 st drickor för "bara" 635 kr. Helt ok tycker jag.

När vi sitter på resturangen blir Alma lite slö och vill åka hem, jag blir rädd att hon skulle få ett återfall av magsjukan, men hon va helt enkelt jätte trött och somnade i bilen. Det e inte konstigt att man e trött ett par dar efter man vart magsjuk.

När vi kommit hem tar vi det lungt med mys framför tvn. Sedan får jag en sån här bo byggar instinkt som man kan få när man e gravid och börjar rensa mina garderober - slänger en massa kläder som jag inte kunnat ha på länge så nu e det riktigt tomt där. Ska bara vänta med att köpa nytt tills bebisen kommit och jag gått ner det som jag gått upp. Jag tvingar även Fredrik att ta och rensa hans garderob och det vlir exakt lika mycket som slängs där. Tänk va mycket skit man samlar på sig.

Nu ligger alla utom jag och sover i sängen. Jag tror att det e dax för mig att sova oxå ska i våg till mvc i morgon för att se att allt e ok med Felix.

Natti natt 

Nya bilder

Tänkte bara lägga upp lite nya bilder.
 
 Alma och Lucas Leker ambulans inne i en garderob hos farmor och farfar, de har varsin ficklampa och en blinkande cykellampa.
 Lucas tar ett skumbad innan läggdax.
 Födelsedags fika hemma hos barnens farmor och Farfar. Efersom vi varit magsjuka ställde jag in födelsedags firandet hemma hos oss. Idag lite snöpligt e alla friska och inget kalas blir det (får ta det en annan dag) Farmor och Farfar bjöd in oss på fika till dom istället.



Återkommer med mer info om hur min 28 årsdag har varit.

Äta middag

Just nu ligger jag och bloggar i min säng. om en stund ska vi göra oss ordning för att åka upp och äta på kvartets krogen. En liten födelsedags middag till mig hurra...

Ett år till

Ja då e man ett år äldre. Nu e jag hela 28 år och har snart 3 underabara barn, tänk va livet e underbart. inte specielt  Kul att fylla år en dag när hela familjen precis har vart magsjuka, annars älskar jag att bjuda hem folk på middag(även när ingen fyller år)

Det blir en dag med familjen i lugn och ro för att krya på oss, vi hoppas att det kan bli en vanlig måndag med dagis, jobb och mvc.

Återkommer i kväll.

Mår ruskigt

I onsdags kväll/natt drabbades jag av magsjuka/matförgiftning. Ingen annani familjen har det än iallafall. Kräktes som fan ett helt dygn, efterdet fick jag självklart hög feber. Just nu brottas jag med att känna mig som en människa igen. Jag orkar typ inget annat än att ligga till sängs.

så alla härliga läsare ge er till tåls jag lovar att blogga igen när jag mår bra....

min stora mage

 svår bild men.
Det e så här igår när jag stod och bytte om till min gosiga pjamas komenterade Fredrik magen. Gud va den hänger ner. idag fick jag nästan samma reaktion när jag lämnade Lucas på dagis. En av hans fröknar sa att du har ju bara magen som en klump långt ner den måste ha sjunkit regält. Jo det känns som det bara hänger en klumpig sak där... Hur som hälst det är i allafall 52 dagar kvar till beräknad förlossning.

Godmorgon

Här kommer några bilder sen i går.
 Alma ska rida, hon börjar bli riktigt grinig på att mamma ska ta kort på precis allt.
 Alma rider på en häst som heter Jalla Jalla. Det e pappa som tar kort så de blev inge bra bild. Fast kameran e ju kass så det bidrar la en del.
 Går dagens middag bestod av pizza till barnen och Fredrik och en god kebab tallrik till mig.

Det e så roligt

Det e så roligt att titta på läsar antalet, Jo för det blir mer och mer för varje dag som går. Inte för att det e några jätte höga siffror men de ända som jag vet läser min lilla blogg är min barndoms kompis Lena och hennes stora syster Maria.

Jätte kul att ni läser min blogg och komentera gärna inläggen det gör det bara roligare att blogga när man vet vad ni läsare tycker.

Nu måste jag säga godnatt - för jag behöver värkligen min skönhetssömn i natt.

Måste

Imorgon måste jag komma ihåg att ringa till min barnmorska, jag har nu glömt det i två dagar. Vet inte riktigt va hon ska hjälpa mig med men kanske kan få något råd. Det e ju så att jag mår så knasigt blir ju så yr så fort jag ska gö något ibland känns det som hela världen försvinner.

Ikväll blev vi dessutom bjudna på kalas till en av Fredriks kusiner - han fyller 18. Både jag och Fredrik har ganska stora släkter. Tyvärr umgås vi inte så mycket med min släkt sedan Farmor och Farfar gick bort för si så där 16 år sedan hjälp va det så länge sedan. Där emot umgås vi en hel del med Fredriks släkt. Vi åkte nästan hela deras släkt ner till Grekland i maj förra året, en kanon lyckad och trevlig resa.

Men som vanligt gnällde jag lite och sa hur ska jag orka gå på ett släkt kalas när jag knappt kan gå 100 meter ner till brevlådan utan att bli yr, må illa och det känns som man ska tuppa av.(ibland krävs det stora ansträngningar att gö något och ibland mår jag skit bra) STANNA HEMMA DÅ- fick jag som svar. Man kanske ska stanna hemma själv - få lite barn ledigt krypa ner i soffan med massor av godis och en bra film.
Nja får se hur man känner sig på lördag helt enkelt.

Jag e inte

Duktig på datorer så det tar ju miljoners år för mig att få något att fungera, Fredrik e värre en jag så ja lite gap och skrik har det vart igen. Gu va jag e lätt irriterad nu förtiden. Nu sitter jag i allafall vid min nya dator och intrenett fungerar som det ska, och mycket snabbare. Nu återstår bara lite andra inställningar så tror jag det blir bra. Får fråga någon som kan lite mer än mig att ta en titt så allt ser bra ut.

Jag e så trött på att vara gravid, stor och tjock. Jag upptäckte en hemsk sak när jag ställde mig på min hemma våg. Jag har gått upp 16kg. 16 jävla kg. Jag kommer att sluta på över 20kg denna gången oxå. Det kommer ta hur lång tid som helst att gå ner. Så ska jag ha i Mars och redan efter 3,5 mån ska vi åka på semester med Fredriks kusin. inte för att det spelar så stor roll men hur kul e det att vissa sig i bikini då. Vet ni vad mer som e hemskt? Jo jag har fått väldans massa åderbråk, och de e inget som försvinner efter graviditeten, Men det kostar bara si så där 20`000 - 25`000 att operera och det har väl alla i fickan!

Härom dagen när jag mådde skit o var syper less på läget så frågade jag Fredrik om jag kunnde åka upp till förlossningen och fråga om de kunnde plocka ut honom. Men han tyckte inte var någon bra idé. Men en man kan inte riktigt sätta sig in i hur det känns och hur jävla tungt och eländigt det e på slutet. Mitt största problem just nu e väl att jag har sådan foglossning, så mycket på höger sida att det känns som jag blivit lam, för höger ben följer inte riktigt med i svängarna(el rättare sagt när jag går)

Jag e så avis på alla gravida kvinnor, typ dom som e med på omslag till olika gravid tidningar, de ser så frescha(hur de nu stavas) ut, de mår toppen m.m. Själv känner jag mig allt i från ok just nu. Men men och ca 7 veckor får jag hålla i en liten bebis så jag ska försöka att vara tapper och hålla modet uppe. Jag hoppas oxå att lille Felix kommer lite tidigare för det har både Alma och Lucas gjort.

Ne nu måste jag gå upp och lägga två barn som inte vill att deras pappa lägger dom.

Vi hörs kanske senare.

Om två timmar

Börjar Almas Ridskola igen efter juluppehållet, och just nu har jag en liten tjej som e lika otålig som i morse, när ska vi åka, va e klockan o såvidare.

Vi hörs senare.

Universeum

Vi är precis hemkomna från universeum.

Barnen vaknade redan vid 7 tiden idag och ville åka. Vi åkte och hämtade faster Malin vid 10 och åkte sedan in till universeum. Mina bilder blev inte så bra eftersom man var tvungen att fota utan blixt. (kanske ska köpa en ny kamera oxå)

Här kommer i allafall några bilder
Otåliga barn som vill åka.

Den andra bilden ska föreställa en haj.
 Alma befinner sig i rymden.
 Barnen och faster Malin
 Alma hoppar ner från klätterväggen och Lucas kör motorcyckel.
 vi fikar.
 Den lilla anden på utsidan va inte ett dugg rädd. Hadde vi haft lite bröd skulle den nog ätit från handen.
 Hej då Faster Malin Tack för en rolig förmiddag...

I morgon händer de

Roliga grejer. Barnens faster malin ringde och frågade om vi ville följa med på universeum så det ska vi göra. Sedan börjar Almas ridskola oxå. Så en dag med en massa aktiviteter blir det. Så nu e det dax för mig att sova så jag orkar med morgon dagen...

Jag läcker

Jag är ju nu i vecka 33. Och i natt märke jag att jag börjat läcka mjölk, har väl märk det innan när jag duschat eller badat att man blivit lite fuktig men inte att man blir lite blöt under natten. Jag har inte läckt någon mjölk vid de andra två graviditeterna. Så nu e det la bara att börja använda tuttskydd som jag brukar säga..

En vanlig fast ovanlig måndag

Måndag igen och Fredrik gick som vanlig upp 04:05- att han bara orkar.
Jag och barnen vaknar ungefär samma tid varje dag utan klocka ca 07:45, dax att klä på sig äta frukost m.m.

8:30 åker vi till dagis eller förskola som man nu mera ska säga. Både Alma och Lucas älskar att åka dit.Efter att jag lämnat barnen på dagis åker jag upp till affären och köper lite mjölk, bröd, puffar,och juice. Frukost mat helt enkelt. Kommer hem och packar in maten och ska sätta mig vid datorn som igen börjar strula.

När man e gravid och befinner sig i min kropp jadå funkar inte strul, så jag bestämmer mig för att åka och titta på en ny dator. Åker via Mölnlycke i några ärenden(där av att jag ringed dig Maria- för en fika)

åker ner till kållered och in på elgiganten - och jag köper en ny bärbar dator från hp. Inpulsköp nja vi har pratat om att köpa en ny dator men men. Fredrik blir inte jätte glad eftersom jag köpt en dator med trådlöst abonemang och vi har ett abonemang hemma redan(går ut om en månad så det löser sig) och att jag skrivit det på mig själv som privat person. Det ska ju stå på hans firma.... Så nu har vi sutit och fyllt i lite papper som gör att jag överlåter abonemang m.m. hans företag. Nu har jag i allafall en dator som fungerar och som jag kan ta med mig om jag nu förmodan skulle bege mig någonstans. Några tusenlappar fattigare e jag/vi nu.

Inte nog med detta så har vi bokat en resa till Tysklandi juni tillsammans med Fredriks kusin och hans familj. Vilket resulterar att vi blir ännu fattigare.

 Min nya dator och en lila skyddsväska.

Jag har spenderat mycke pengar

Jag har spenderat alldeles för mycket pengar idag. Gissa om Fredrik e grinig.
På vad tänker ni nu...

Ni får hållas till tåls lite, uppdatering kommer senare.......

Min dator

e helt knäpp i huvet, den loggar ner m.m. jag e inte så haj på datorer precis men ska försöka mig på att undersöka.
Vi har för övrigt tänkt att köpa en ny..

Hur fungerar det me bloggen då????

Jag åter kommer i eftermidda/kväll me ett nytt inlägg.

Godnatt

Ne nu säger faktiskt jag godnatt till alla kära läsare. Efter en riktigt seg dag så hoppar jag eller rättare sagt åmar jag mig i säng och hoppas påatt jag ska må bättre i morgon.

natti natt

Dessa män

Satt en stund framför datorn o kollade runt på olika sidor, Barnen satt uppe i vårt sovrum och tittade på bollibompa och Fredrik spelade wii, då kommer Lucas ner och säger till pappa(Fredrik) att han e hungrig o vill ha en macka - inget svar  han säger igen och igen till slut svara Fredrik lite argt  nu får du sluta gnälla gå upp å titta på bollibompa. Självklart blir Lucas ledsen och kommer till mig. Han får en macka av mig..

När jag säger till Fredrik lite på skarpen att du får faktiskt lyssna på vad han säger, ursäktar han sig lite och säger men banan va ju så svår, jag måste koncentrera mig , jag hör inte va han säger blablabla.. Jaja han har inte riktigt blivit vuxen eneller så är han just de en man som inte kan göra två saker samtidigt.

Har alla män svårt att göra en sak och lyssna på något sammtidigt????

Fredrik stänger av spelet och det e alldeles tyst på övervåningen, Vad hittar barnen på för bus nu tro. Vi går upp och kollar då ligger det två små barn och sover i våran säng. Mammas älsklingar va så trötta ida. O Lucas hade fortfarande sin macka jämte sig.

Söndag eftermiddag

Eftersom jag var "ute" i går har jag kännt mig dålig idag och mästa dels leggat i sängen och läst. Har nu läst ut min bok så nu  behöver jag en ny. Jag har tagit ett välbehövt varmt bubelbad och sedan har Jag  även försökt göra lite nytta så som att vika in två tvättmaskiner tvätt, hängt upp en tvätt och satt på ytteligare en tvättmaskin. Jag tvättar i genomsnitt 8-9 tvättmaskiner tvätt. Tänk när lille felix kommer va mycket tvätt det blir då alla spykläder m.m.

Jag har gått igenom alla bebis kläder jag köpt till Felix och inser hur mycket jag redan köpt, behöver inte ett ändaklädes plagg förren i stl 68.

Har också njutit av en god middag, det blev kyckling, pomfritt en god sallad och tzatziki..mums....

Nu ska jag försöka att aktivera barnen lite innan läggdax. så återkommer jag senare

Barn och aktiviteter

Hur många aktiviteter behöver Barn?

Alma har tre stycken aktiviteter. Hon rider två gånger i veckan och går på simskola en dag.
Lucas har en aktivitet. Han går på lek och plask på söndagar.

Är detta lagom??

Ibland känns det som det e för mycket (tänker nu på Almas aktiviteter) Men i bland så frågar hon om hon inte kan få dansa, åka skridskor m.m. då jag säger att ja men då får du ju sluta med något annat så säger hon att jag kan la gö allt. Kan dom bli överstimulerade? Tycker att Alma behöver göra något hon blir som mig när jag var liten, irriterad, rastlös och grinig när det inte händer något...
Lucas e rätt nöjd med det han har, iallafall har han inte sagt något annat. Han e nog en liten hemma kille.

Hur många aktiviteter har era barn????
 

Godmorgon söndag

Då var söndagens frukost avklarad, en god fullkorns macka och lite jouice fick duga.  Kom inte i säng förren kl 01:15 och strax efter 2 vaknar både Alma och Lucas och e griniga. suck. Hämta vatten till en hämta vatten till den andra, gosa med mig ligg jämte mig m.m. Det slutade med att jag, Alma och Lucas la oss i vår dubbelsäng där de somnade relativt fort igen, Men inte jag det e ju inte så lätt att hitta en skön ställning när man har en så stor mage ivägen. Somnade till slut om när klockan var närmre 5 och vaknade ni vid 8:45 barnen gick in och lekte på sina rum och Fredrik som fick lägga sig i Almas säng i natt kom in och gav mig en välbehövd rygg massage. så 9:30 gick vi upp idag..

Vad då finans kris!

Det e en sak jag inte riktigt förstår. Det pratas så himla mycket om finans krisen, fler tusen blir varslade och uppsagda. Hur kommer det sig då att det e så jävla mycket folk ute på stan i Januari innan lön? Borde inte folk då vilja spara sina pengar??

Jo Jag och Fredrik har varit inne i stan för att äta på resturang och sedan gå på bio. Vi åt på La Gondola och hela resturangen var smok full, bion lika så. Vi tänkte gå på ett cafe för att vänta in bio tiden men det var lika fullt där.

Så varför är det så fruktansvärt mycket folk ute om det är finans kris undrar jag, eller kan det vara så att det inte e så jävligt som det låter?????

Vi har i allafall haft det jätte trevligt och jag e glad över att vi åkte in så tidigt och såg på 18:20 bion (yes man) eftersom jag alltid har en förmåga att känna mig dålig och bli svimfärdig så fort vi ska gö något.

Lördags kvällen!

Vi har fått barnvakt och ska åka in till stan och äta middag och gå på bio. Skönt att få komma ut och få lite vuxen tid tillsammans, något som vi inte får så ofta.

Vi hörs senare när vi kommer h

V 33

Idag går jag in i v33.
 Barnet i magen väger runt 2 kilo och är 43 cm lång. Det ökar med ca 250 - 300gr per vecka. Musklerna utvecklas, lagunhåret börjar försvinna. Dess förmåga att reglera temperaturen har mognat. Barnet organ är färdig utvecklade. Bebisen kan ha lagt sig med huvudet neråt. Rörelse mönstret kan nu ändras på grund av att det är trångt inne i livmodern.
Livmodern fyller en stor del av din mage och det kan bli svårt att äta en hel måltid
.

Jävligt irriterad

E jävligt irriterad på min dator som hela tiden inte gör som jag vill. Kan inte komma in bloggen sedan kan jag inte lägga upp bilder m.m.


Första bilden är en trött jag som ska åka i väg på ansikts behandling. Andra bilden e när jag kommit hem. Fattar inte varför man ska se så himmla konstig ut hela tiden.

Medans jag var borta var Fredrik och köpte möblerna som vi beställt.

 

Massa kartonger som e roliga att leka med.

Sammandrgningar och några få värkar

Mina otroligt snälla svärföräldrar (som oxå bor granne med oss) bjöd på middag idag. När vi ätit klart och satt och pratade om kommande förlossning och gamla semester minnen fick jag en hel del sammandragningar. så jag gick hem och la mig i sängen, och har nu legat här hela kvällen  med en bok.


Sammandragningarna håller fortfarande i sig och jag börjar få lite mer ont varje gång de kommer. i mon går jag in i vecka 33 och hoppas att det lungnar ner sig snart, vill inte riktigt att han ska titta ut riktigt än.

Här kommer lite andra gosiga bilder från idag
 Alma  och lucas bakar när de kom hem från dagis.
 Lucas leker på sitt rum, men varje gång han ser kamran så blir man ett busigt litet troll.
 Tänk att man kan älska sina barn så fruktansvärt mycket.


Jaja nu ska jag pilla i mig några panodil och se om jag kan få sova. Jag hoppas att sammandragningarna går över så jag kan gå på min ansiktsbehandling i morgon.

Varför stökar barn ner?

Jag har i eftermiddag åter igen spenderat ca  två timmar på att städa toalett 1 och köket. Efetrsom jag e så fruktansvärt oymplig just nu tar det extra lång tid. Jag tar typ ett rum om dan, vi bor för övrigt i ett hus på 5 rum och kök + två toaleter.

Barnen lekte på övervåningen där de har sina rum och vårt sovrum ligger. När jag kommer upp så e det leksaker överallt.
Varfööööör jag kommer inte ner till golvet och plocka upp dom, skulle jag ens prova att böja mig så skulle jag förmodligen tippa över ´hihihihi.
Kan ju inte ens ha vinterskor på mig - jo vida kängor som jag bara kan stoppa i fötterna och slipper att knyta blir de.

Jag har redan börjat kolla på olika tränings alternativ som jag kan börja med efterförlossningen och har hittat pilates för mamma och barn som man kan börja med ca 8 veckor efterförlossningen. Man får givetvis se hur man mår när lillen väl kommit ut men just nu känns det som jag måste gö allt för att slippa va så här enormt stor och tung. Tänk dom som väntar tvillingar. Går de upp ännu mer än vad vi som väntar en gör?

Lille Felix i magen ligger ju på en vikt över det normala +19,8% enligt viktuppskattningen. Så det kanske inte e så konstigt att magen e stor......

Godmorgon 9 Januari

Jag var ju så enormt trött i går och skulle hoppa bums i säng efter att jag bloggat färdigt vilken jag också gjorde men tror ni jag kunnde somna? Ne låg länge och väl och försökte men ne det gick inte så jag satt och läste inte förren klockan va 01:15 blev mina blå ögon sudiga och jag kunde somna.

Nu sitter jag här och äter en inte alldeles för nyttig frukost, den består nämligen av bullar. Fyskäms på mig jag kommer att sluta på en enorm vikt när denna graviditet e över och det kommer ta skit långt tid innan jag får bort alla kilon.Jag startade med en vikt på 68 - 69 kg och sist jag vägde mig på mvc så vägde jag 80 tror jag de va. Får se vad det blir nästa gång,  jag ska dit om 2 veckor igen..

Idag e det den 9 Januari och min mormor fyller år hon blir hela 86 år. Måste komma ihåg att ringa och gratta henne sedan.

inga snygga bilder

 här provar jag bikinin som jag skulle ha på mig på vattengympan. Känner mig inte som en sexbomb precis.
 kolla vilken stor mage jag har.

 Sitter nu och äter kvällsmat och bloggar. Nu ska ni få höra om kvällens bravader.

ca 17:15 kom min gravida granne Therese och hämtade mig, vi åkte sedan och hämtade En tjej till som skulle me på vattengympan. Väl där trängdes vi med 16 st andra gravida tjejer.
Det va skönt att få känna sig tyngdlös och få träna lite. Jag har ju inte rört på mig överdrivet mycket, kanske därför jag har en så enorm mage.( Bilden är ioförsig tagen på nära håll) 
Vi gympade en timma för att sedan duscha m.m. När vi körde hem den andra tjejen som åkte med var det bara is gata hem till henne vilket slutade att vi kanade av vägen.

Allt gick bra med oss,och även med bilen tror jag, men det krävdes 6 starka "killar" att dra upp bilen. Tur att Therese svärföräldrar bor där uppe och va hemma och kunde få me sig lite folk som kunnde hjälpa till.

inge större skada sked i allafall. Men nu e jag helt slut så jag ska bums hoppa i säng.

På tal om det där med sexbomb så har jag beställt både en ansiktsbehandling och en klipptid så att jag kan känna mig lite snyggare än jag gör nu. Nu saknas bara fötterna- ringer dig någon dag Lena!

gonattis på er alla

Eftermiddagen

Har jag spenderat med att göra det som Fredrik gillar bäst(hihihi) jo jag har städat. ett helt rum orkade jag med.
Om ca en timma kommer en granne till mig som oxå väntar barn i Mars- då ska vi åka till vattengympan tillsammans.
Innan dess ska jag ta och få i mig lite mat, hinner nog inte laga något så det får bli mackor i stället.

Om Läkar besöket

Jag är nyss hemkommen från läkar besöket och en snabb vända på stan.

De här var va vi mötte när vi öppnade dörren i morse.

Jag är sjukskriven fram till beräknad förlossning som är den 7/3 pga mina fruktansvärda foglossningar.

Sedan var jag tvungen att åka en snabbis till stan och leta efter en gravidbadräkt eftersom vattengympan för gravida mammor börjar i kväll.
 Detta köpte jag två par amnings tröjor, en syper cool tränings väska, två tunikor från Gina på rea bara 74,50 st. Och ett par gigantiskt stora bikini trosor(stl 46) om ni har tur kanske ni får se dom på i kväll.

Och självklart köpte jag fika med mig hem.
 Det e bara den 8 Januari och jag har redan klämt i mig två st semlor i år.

Vi ses i kväll

Läkar besök

Imorgon skajag på läkar besök. För att kolla min foglossning och se vad vi skall göra fram tills förlossningen.

i morgon kväll skall jag börja med gravid vattengympan - kan värkligen rekomendera alla gravida att gå på sån gyma så underbart att få lite träning i viktlöst vatten. väldigt mysigt.

Tre slagna hjältar

 Jag har nu tre slagna hjältar som ligger och sover i vår säng. Det var tröttsamt att gå till förskolan (dagis) idag. Lucas ramlade på isen och har skrapat sig på ena kinden.

Annars har dgen varit ganska bra - sov middag i ca 1,5 timma. tog en kort och härlig promenad i det kalla vinter vädret. Orkar inte gå så långt pga dessa jävla foglossningar.

När Fredrik kom hem åkte vi till affären och stor handlade.

Min önskelista

Jag önskar mig
# En bra bok som jag kan ta med till BB
# En god fika med någon av mina vänner
# Ett bio besök
# En god middag på stan
# Ett presentkort på make up store
# Vänta barn massage
# presentkort på kom i gång gympa efter förlossningen

Nu undrar ni säkert förför jag önskar mig detta, Ni får gissa!

tillbax i värkligheten

Nu börjar jobb, skolor m.m.
Efter att barnen haft jullov i 2,5 vecka är de nu tillbax på förskolan. Skönt för mig eftersom jag nu kan passa på att vila mig lite extra. De böhöver ju lite stimulans som jag inte alltid orkar ge dom när jag känner mig så här stor och tung.

Natten har varit ett enda stort kaous. Alma vaknade strax efter läggningen och skrek ajjjjjj, hon gick upp på toa och gjorde nr 2, hon satt säkert 30 min innan hon va klar, Sedan somnade hon om. Hon har nog vaknat 10 gr av att hon har haft växt värk så jag har fått gå in till henne och masserat hennes ben. Hon har vuxit något alldeles den sista tiden alla kläder både byxor och tröjor är försmå. Stakars min tunna plånbok som behöver köpa så mycket kläder till henne.(och så har man sedan två gossar som inte kan ärva)Däri mellan har nog Lucas vaknat och bara vellat känna närhet. Så idag mina vänner så ska jag sova middag.

Nu entligen

Nu har entligen barnen somnat och man får lite tid över att vara själv eller att umgås lite med sin man.

När går era barn och lägger sig?

Tycker inte man har så mycket vuxen tid tillsammans. Alma och Lucas lägger sig ca  halv  åtta, sedan kanske vi går och lägger oss vid nio tio. Ibland kanske vi till och med somnar när de somnar, Fredrik går ioförsig upp vid 4 på morgonen så han e la trött. Men ändå jag saknar ett vuxen liv tillsammans.

Bara för att man har barn ska man la inte sluta att umgås.

Hur gör ni andra som har barn?

60 dagar kvar

Ja ha då är det bara 60 dagar kvar till beräknad förlossning. Jag väntar med både lättnad och förskräkelse. Lättad av att snart slippa att vara gravid och den otroliga på frestning det vart denna gången, men även med förskräkelse eftersom man vet inte när det kommer att starta hur det kommer att gå, och vetskapen om att det gör så förbannat jävvvla ont. Jag e en super mesig tjej som e så fruktansvärt rädd för sjukhus, sprutor m.m.

När jag födde Alma och Lucas för snart 5,5 och 3,5 årsedan använda jag bara lustgasen vilket jag igentligen inte heller kunnde eftersom mitt i värken fick jag andstop, de fick hela tiden säga till mig att andas, de e ju inte så lätt när det gör så ont. Jag var nog den patient som skrek mest och högst av alla.

Att Lucas sedan hade så brottom(kan inte stava - men det har la in märkt vid det här laget) att han var på väg att komma innan barnmorskan befan sig i rummet gör att jag blir ännu mer nervös, Jag vill inte ha en bebis i bilen på väg till sjukhuset.

På ett sätt e det tur att man inte kan planera så mycket i förväg, jag har ju ändå två barn sedan innan så lite van e jag kanske.

Det kommer givetvis att gå bra. - eller va tror ni?

en väldans seg dag

Gu vilken seg dag det har varit idag, Har inte alls kännt mig i form. Vaknade med en förbanat jobbig huvudvärk. blää.
Har haft två överaktiva barn som jag inte riktigt har orkar aktivera.Tog mig i kragen och bakade bullar med dom, vi ska troligtvis på en picknick i morgon. Det hela slutade med ett mjöligt kök.
Ser inte för lycklig ut på bilden som Alma tog.

Bilder från söndagen


 Lucas förvandlades till en liten busig pussgurka och gick och pussade på allt och alla.
Alma var på barn kalas.

På eftermiddagen testade vi dom nya skidskorna nere på vår sjö.
 De e inte lätt att åka skridskor och ont i fötterna får man. Men hon tycker de e kul.

 Kolla in min röda näsa! Den blir lätt så när det e kallt, det var ju trots allt 8 minus grader. hihihi

Lördagen i korthet

Ja ja Lördagen började med en förväntans full Alma som ville prova sina nya skridskor, vi vaknade dåav att det snöa. Kan vi inte åka då. Vi gick ner till sjön visst isen var jätte bra. åkte en stund. På kvällen åkte vi till Mölnlycke och åt middag med fredriks kusin och hans familj.

Köpt skridskor

I eftermiddags eller vid ca 16:00 ringde vi ett par kompisar för att fråga om de ville komma ner på en fika, tyvärr skulle de ha gäster men de berättade att imon skulle de åka skridskor. Självklart blev jag sugen på att följa med ut eftersom jag e en gammal skridsko prinsessa.  Jag var bara tvungen att ha ett par skridskor till Alma.

Vi slängde in oss ibilen och åkte ner till Alum de har två sportaffärer och vi fick tag på de allra sista paret bara någon minut senare kom nästa kund och frågade efter ett par 30- or. Ibland ska man ha lite tur.

Nu hoppas vi pa en underbar utedag med skridsko åkande imorgon.

Dagens fråga

Vad vill du läsa om i en blogg?

Vad gör jag för Miljön

Gått med i en utmaning kolla i lämken till mammabecka.

De tre bästa sakerna
# använder oftast bara tygpåsar när jag handlar.
# Källsorterar
# försöker köpa ekologiskt

De tre sämsta
# Konsumerar onödigt mycket/köper för mycket onödiga prylar.
# Använder alltid bilen - bor på landet långt ifrån allt.
# ?

3 saker jag vill bli bättre på
# Köpa mer ekologiskt
# sluta köpa onödiga saker
# Gå till dagis med barnen - tar ju bara 10min.

Lägger till detta
Vad gör du för att hjälpa andra?

Jag gör
# Är fadder i plan
# Köpte mina julkort som stödjer bris
# Ger ofta min pant till rädda barnen - finns en knapp på pant maskinen som du kan trycka på
# Rundar upp i affärer som stödejer olika ändamål.

Skit va kallt

Vaknade väldigt sent idag klockan var 9:30 när vi slog upp våra ögon, barnen eller Lucas som alltid brukar vakna vid 7 tiden. När vi väl kommit upp och tagit på oss kläderna och gick ner till nerdervåningen tittade jag på termometern.

 Dålig bild men 9,6 minus grader ute och bara 16,1 inne skit va kallt.
Ibland e det tur att man har en sådan här.
 Så man kan elda och få upp värmen.

Var föresten ner vid affärn och handlade lite mjölk, bröd och pålägg, fick en heldel sammandragningar och blev alldeles yr. Det känndes som jag skulle svimma på stående fot i affären. Har även mått mycket illa ett par kvällar nu. Men va kan man gö det e la bara att stå ut dessa 64 dagar till beräknad förlossning, hoppas inerligt att han kommer lika tidigt som Alma och Lucas då e det bara ca 50 dar kvar.

föresten Va många det är som ska ha barn nu bara från nu till juli känner jag 7st 8 med mig själv. Kul tycker jag eftersom jag kännde mig lite ensam när jag fick Alma för 5 årsedan, då va det ju bara vi i vår kompis kräts som fick barn. Nu har vi lite fler att umgås med.

Lena och Maria vi får ta långa barnvagnspromenader och gå på öppnaförskolan tillsammans.

Nya bilder



Ja här kommer då vad vi käpte på nyårsaftonen när vi var ute och handlade.
Ännu mer leksaker till barnens överfyllda rum.
En ny bikini till Alma, hon går i simskola och den andra har blivit förliten eftersom hon växt så gigantiskt på en liten kort period.
 Tofflor som jag ska ha på bb
 Rea smycken och hår band från glitter.

 Massor av kläder till Felix- min lilla bebis i magen, behöver nog inget förren i stl 68( 4-6 mån) nu. Va jag älskar att handla bebis kläder..

Och självklart två nya wii spel till min barnsliga man Fredrik.

trött/seg

Jaha det känns som jag har varsta bakfyllan trotts jag inte druckit en droppe alkohol efter som jag e höggravid.

Man orkar visst inte va uppe till 2 när man e höggravid/ även man tagit det väldigt lungt.

Önskar att han kommer ut snart så man kan bli en normal människa som orkar gå upp för en trappa utan att bli trött och anfådd.

Ska lägga ut lite blider senare på vad jag handlade i går.


RSS 2.0